Razstava Človeka nikar... - Vabilo

Vabljeni na ogled razstave Muzeja slovenske policije z naslovom Človeka nikar... aktivnosti policije v boju za samostojno in demokratično Slovenjio. Razstava bo na ogled v Golarjevi domačiji, Prešernova ulica 21, v Ljutomeru in sicer od srede 18. do petka 27 oktobra, med 8. in 13. uro. Vabilo na otvoritev je v prilogi. 

Priloge:
Download this file (Vabilo.pdf)Vabilo.pdf[ ]343 kB

Spomladanski izpitni rok

K izpitom se lahko prijavite najkasneje do petka, 23. 6. 2017, do 12. ure v tajšnitvu šole.

Razporedi vseh vrst (predmetnih, dopolnilnih in popravnih) pisnih in ustnih izpitov bodo objavljeni na šolski spletni strani od ponedeljka, 26. 6. 2017.

Prvi dan opravljanja vseh vrst izpitov bo v četrtek, 29. 6. 2017.

Informativni dan

Informativni dan za programe Predšolska vzgoja - izobraževanje odraslih, Maturitetni tečaj in Priprava na maturo po programu Maturitetni tečaj bo v soboto, 29.8.2015 ob 9.00 uri v prostorih gimnazije.

Uradne ure

V času počitnic tajništvo na šoli obratuje od 8.00 do 12.00 ure.
Hvala za razumevanje!

Kilometri za življenje

Letošnji dobrodelni kolesarski dogodek »Kilometri za življenje« je 2. po vrsti, vendar bo zaradi trenutne nepredvidljive epidemiološke situacije potekal malo drugače in sicer v virtualni obliki. Dogodek bo ponovno izveden v sklopu mednarodne akcije »Prekolesarimo svet«, v okviru katere smo v lanskem letu zbrali 9.886 prekolesarjenih kilometrov. Namen dogodka je ozaveščanje o duševnem zdravju s ciljem preprečevanja samomorov v Pomurju. Hkrati pa želimo prebivalce naše regije spodbuditi k večji telesni dejavnosti, gibanju in povezovanju, ki pozitivno vplivajo na duševno in splošno zdravje.

Kako letos lahko sodeluješ na dobrodelnem kolesarskem dogodku »Kilometri za življenje«?

V času od 10.9.2020 do 10.10.2020 kolesariš kjerkoli v naravi ali na sobnem kolesu. Pri tem narediš fotografijo na kolesarjenju (sliko kolesa, sebe, števca, prelepe okolice, kjer kolesariš…) in nam jo skupaj s številom prevoženih kilometrov pošlješ na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali preko FB strani »Kilometri za življenje«. Na FB strani bomo fotografije objavili in fotografije z največ všečki tudi nagradili s praktičnimi nagradami. Prav tako bomo nagradili kolesarje, ki bodo prispevali največ prevoženih kilometrov.

V znak podpore našega dobrodelnega kolesarskega dogodka označite objave na socialnih omrežjih s #kilometrizazivljenje in s tem spodbudite h kolesarjenju tudi svoje prijatelje.

V času trajanja virtualnega kolesarskega dogodka bo potekalo več manjših kolesarskih dogodkov organizatorjev, kjer bomo prav tako zbirali kilometre za zgoraj navedeno akcijo. Zato nas spremljajte na naši FB strani »Kilometri za življenje«, kjer vas bomo obveščali o vseh dogodkih, ki bodo potekali v tem času.

V času kolesarjenja uporabljajte čelado in poskrbite za lastno varnost ter varnost vaših otrok. Če boste kolesarili v skupinah, upoštevajte ukrepe za preprečevanje okužbe s COVID-19.

Organizatorji dogodka: Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Mestna občina Murska Sobota, Razvojni center Murska Sobota, Zdravstveni dom Murska Sobota, Zdravstveni dom Gornja Radgona, Zdravstveni dom Lendava, Zdravstveni dom Ljutomer, Občina Dobrovnik, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Zavod za turizem in razvoj Lendava, Ocean Orchids cycling team, Kolesarski klub Kicker, Ride Goricko, Avto-moto društvo Štefana Kovača Murska Sobota, Policija PU Murska Sobota, Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, regijska pisarna Moravske Toplice, Občinska športna zveza Moravske Toplice, Športna zveza Ljutomer, MTB Prlekija, MTB Pomurje, ŠD Radenci, Občina Cankova in Razvojni zavod občine Puconci.

Veselimo se virtualnega druženja z vami.

Kolesarski pozdrav,

organizatorji dobrodelnega kolesarskega dogodka »Kilometri za življenje«

#OstaniteZdravi
 
logo zdrava sola

Subvencionirana vozovnica in malica meseca septembra

Obveščamo vas: 

- Subvencionirano vozovnico za avtobus oz. vlak si lahko uredite na portalu eUprava, povezava https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3245.
- Septembra bosta na voljo 2 hladni malici. Jedilnik je že vnešen v eAsistent. Malico, z obvezno masko, boste prevzemali v razdelilnici z dijaško kartico in jo odnesli v razred…

Zdravi in veseli v novo šolsko leto

Spoštovani starši in dijaki


Pred nami je začetek novega šolskega leta, ki se ne bo začelo kot smo navajeni. Vseeno je pozitivno to, da bo pouk potekal v šoli in ne tako kot pomemben del lanskega šolskega leta, na daljavo. Iz medijev ste bili obveščeni, da se bo pouk začel izvajati po modelu B. Glede na epidemiološko stanje v Sloveniji v zvezi z virusom SARS-Cov-2 bomo morali upoštevati določena priporočila in navodila. V prilogi objavljamo Obvestilo, ki ga je za starše pripravil NIJZ. Prosim, da ga preberete in upoštevate. Izvajanje po modelu B pomeni, da v skladu z možnostmi omejimo mešanje dijakov med seboj. Prav tako bomo prilagodili izvedbo interesnih dejavnost in obveznih izbirnih vsebin. V skladu s priporočili smo dopolnili tudi Šolska pravila, ki so dostopna v prilogi.
Pomembna obvestila ob začetku šolskega leta:
 program prvega dne za dijake 1. letnikov (31. 8. 2020) ste prejeli iz šolske svetovalne službe;
 navodila za malico in nakup subvencionirane vozne karte so vam poslali iz šolskega tajništva;
 dijake vabimo, da se vključijo v organizirano prehrano, ki je zagotovljena na šoli ali pa si prinašajo hrano ter napitke od doma;
 glede javnega prevoza še nismo prejeli priporočil in še čakamo na navodila, ki jih pripravlja NIJZ;
 naročene učbenike iz učbeniškega sklada boste prevzeli dijaki 1. letnikov v ponedeljek 31. 8., ostali tekom prvega tedna pouka;
 urnik bo pred začetkom pouka objavljen v eAsistentu;
 zaradi nevarnosti širjenja virusa je letos še bolj pomembno, da se ne izvajajo nobeni obredi sprejemanja dijakov v prve letnike, saj lahko v tem primerih prihaja do tesnih stikov med dijaki višjih letnikov in dijaki novinci;
 v šolske klopi se lahko vrnejo samo zdravi dijaki;
 vsi, dijaki in zaposleni, bomo upoštevali priporočila NIJZ v zvezi s higieno rok, higieno kihanja in kašlja, primerno razdaljo, nošenjem mask ipd;
 dijaki si sami priskrbijo zaščitne maske, razkužila za roke pa je priskrbela šola;
 prosimo vas, da sprotne informacije spremljate na šolski spletni strani www.gfml.si;
 v primeru dodatnih informacij se obrnite na razrednike, šolsko svetovalno službo, tajništvo ali vodstvo šole.
Želimo vam zdravja in uspešen začetek šolskega leta.
Ravnatelj Zvonko Kustec

Jesenski izpitni rok - urnik popravnih in predmetnih izpitov

Jesenski izpitni rok popravnih in predmetnih izpitov bo potekal po naslednjem urniku:

- ponedeljek, 17. 8.: naravoslovje za otroke (NOT), ustvarjalno izražanje - ples (USI - ples), gledališke in filmske delavnice (ob 11.00)

- torek, 18. 8.: nemščina 1, matematika, slovenščina, poizkusi za otroke (POT), zgodovina in teorija gledališča in filma (ZTGF)

- sreda, 19. 8.: instrument, ustvarjalno izražanje - glasba (USI - glasba)

Izpiti se bodo začeli ob 8.00. 

VELIKO ZNANJA IN USPEHA. 

Subvencionirano bivanje v javnem zavodu Študentski dom Ljubljana v študijskem letu 2020/2021

Študentski dom Ljubljana omogoča študentom v številnih domovih, ki se nahajajo v Ljubljani na različnih lokacijah v bližini visokošolskih zavodov (Rožna dolina, Mestni log, Center, Bežigrad in Šiška), kakovostne bivalne pogoje za študij po subvencioniranih nastanitvenih cenah.
Za bivanje v javnem zavodu Študentski dom Ljubljana, je v okviru razpoložljivih kapacitet, poleg pogojev, ki jih mora izpolnjevati študent za subvencionirano bivanje, potrebna tudi pravočasna prijava na Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2020/2021
Prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja je potrebno oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.
Zadnji rok za oddajo prošnje je 17. avgust 2020.
Študentom je za vse dodatne informacije glede navedenega javnega razpisa na razpolago Pisarna za študentske domove, ki za visokošolsko središče v Ljubljani deluje v Študentskem domu Ljubljana, na telefonskih številkah (01) 530 6027, (01) 530 6028 v času uradnih ur (ponedeljek, sreda, petek od 9.00 do 12.00 ure, sreda od 14.00 do 16.00 ure) ali na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Študentski dom Ljubljana
Svetčeva ulica 9
1000 Ljubljana

Več prispevkov

 1. Poletni delovni čas
 2. Športni dan na GFML - petek, 12. 6. 2020
 3. Zaključno srečanje pripovedovalk
 4. Izjava ob prihodu v šolo
 5. Urnik popravnih in predmetnih izpitov za dijake 4. letnikov- 1. spomladanski rok
 6. Sklep o podaljšanju veljavnosti vozovnic javnega prevoza
 7. Dnevi knjige
 8. Obvestilo inštituta za javno zdravje - mladi in nasilje nad njimi
 9. Za maturante: Cankar na RTV
 10. Predlogi iz šolske knjižnice
 11. Bodi dober, bodi kul!
 12. Svetovni dan spanja
 13. Urnik v času informativnih dni in vozni red avtobusov v soboto 15. 2. 2020
 14. Projekt Pametne vasi za jutri - povabilo k sodelovanju
 15. Bodoči bruc
 16. DELAVNICE ZA MLADE, KI SE SOOČAJO Z IZKUŠNJO OSKRBOVANJA
 17. Vseslovenska akcija 1. dan brez telefona
 18. Izmenjevalnica oblačil v Lendavi
 19. Božiček za en dan
 20. Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva
 21. Vozni red avtobusov - Noč raziskovalcev (27. 9. 2019)
 22. Prvi šolski dan
 23. GFML 20. in 21. avgusta
 24. Jesenski izpitni rok - avgust
 25. Svečana podelitev maturitetnih spričeval
 26. Delovni čas med počitnicami
 27. Spomladanski izpitni rok - urnik
 28. Predmetni izpiti za dijake 4. letnikov
 29. Dan odprtih vrat Instituta “Jožef Stefan”
 30. Izmenjevalnica oblačil
 31. BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ NA PRIMORSKO V ČASU INFORMATIVNIH DNI
 32. S KPŠ-jem na informativne dneve!
 33. Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva
 34. Prodaja vstopnic IJPP
 35. Urnik pouka in projektnega dne v petek, 28. 9. 2018
 36. Roditeljski sestanek za starše in dijake prvega letnika
 37. Popravni izpiti - jesenski rok
 38. Podelitev maturitetnih spričeval poklicne in splošne mature
 39. Spomladanski izpitni rok
 40. Urnik in vozni redi avtobusov v času informativnih dni
 41. Brezplačen avtobus na primorsko v času informativnih dni
 42. Nadaljevanje izobraževanja po srednji šoli
 43. Marš za Muro, 6. januar 2018
 44. Stripovski Natečaj Mikk(s)trip
 45. Maturitetni tečaj
 46. Pouk v petek, 29. 9. 2017
 47. Subvencionirane vozovnice
 48. 1. roditeljski sestanek za prvi letnik
 49. SPLOŠNA MATURA (jesenski rok 2017)
 50. Delovni čas med poletnimi počitnicami

Obvestila za dijake

Natečaji in razpisi za dijake

Javni razpisi in naročila

Obvestila za odrasle (PV)