Razstava Človeka nikar... - Vabilo

Vabljeni na ogled razstave Muzeja slovenske policije z naslovom Človeka nikar... aktivnosti policije v boju za samostojno in demokratično Slovenjio. Razstava bo na ogled v Golarjevi domačiji, Prešernova ulica 21, v Ljutomeru in sicer od srede 18. do petka 27 oktobra, med 8. in 13. uro. Vabilo na otvoritev je v prilogi. 

Priloge:
Download this file (Vabilo.pdf)Vabilo.pdf[ ]343 kB

Spomladanski izpitni rok

K izpitom se lahko prijavite najkasneje do petka, 23. 6. 2017, do 12. ure v tajšnitvu šole.

Razporedi vseh vrst (predmetnih, dopolnilnih in popravnih) pisnih in ustnih izpitov bodo objavljeni na šolski spletni strani od ponedeljka, 26. 6. 2017.

Prvi dan opravljanja vseh vrst izpitov bo v četrtek, 29. 6. 2017.

Informativni dan

Informativni dan za programe Predšolska vzgoja - izobraževanje odraslih, Maturitetni tečaj in Priprava na maturo po programu Maturitetni tečaj bo v soboto, 29.8.2015 ob 9.00 uri v prostorih gimnazije.

Uradne ure

V času počitnic tajništvo na šoli obratuje od 8.00 do 12.00 ure.
Hvala za razumevanje!

Urnik in vozni redi avtobusov v času informativnih dni

V prilogi je objavljen urnik pouka v času informativnih dni, 9. in 10. 2. V petek traja pouk do 17.00. Avtobusni prevozi so urejeni. V nadaljevanju je objavljen tudi vozni red prihodov avtobosov v Ljutomer, v soboto, 10. 2. Na enaki relaciji bo potekal tudi odvoz, ob 12.05 izpred Šica. 

1. avtobus 
6h AP Murska Sobota
6.05h Rakočan
6.10h Lipovci
6.15h Gančani
6.20h Beltinci
6.25h Odranci
6.35h Melinci
6.40h Ižakovci
6.45h Dokležeovje
6.50h Veržej
7.15h Ljutomer

2. avtobus 
5.30h Moravske Toplice
5.40h Bogojina
5.52h Filovci
6h Strehovci
6.05h Dobrovnik
6.15h Renkovci
6.20h Turnišče
6.30h Nedelica
6,40h Gomilica
6.45h Trnje
6.55h Črenšovci
7h Sr. Bistrica
7.15h Ljutomer

3. avtobus
6.10h Apače
6.20h G. Radgona
6.30h Radenci
6.40h Vučja vas
7.45 Križevci
7h Ljutomer

4. avtobus
6h AP Ormož
6.15h Središče ob Dravi
6.30h Kog
6.40h Vinski Vrh
7.15 Ljutomer

5. avtobus
6h AP Lendava
6.10h Kapca 
6.15h Hotiza 
6.35h Dolnja Bistrica
6.50h Gibina
6.55h Razkrižje
7.10h Ljutomer

Priloge:
Download this file (Urnik za dijake.xlsx)Urnik za dijake.xlsx[ ]16 kB

Brezplačen avtobus na primorsko v času informativnih dni

Drage dijakinje in dijaki!

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni, ki bodo v drugem tednu februarja, v petek, 9. 2. 2018, organizirala brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00 uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža. Informativni dan v petek je razdeljen na dva termina: jutranji se bo pričel z dobrodošlico dijakom na Titovem trgu v Kopru ob 10. uri in nato nadaljeval na posamičnih fakultetah (predvidoma ob 11. uri), popoldanski pa ob 15. uri na sedežih fakultet.Da si pravočasno zagotovite mesto v avtobusih, izpolnite e-prijavo in posredujte podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbirajo do vključno 6. 2. 2018. Ne zamudite roka!E-prijava je možna preko naslednje povezave: https://www.upr.si/sl/univerza/brezplani-avtobusni-prevoz.

https://www.upr.si/sl/resources/images/medijski-center/novosti-in-obvestila/posebno-obvestilo-za-dijake-pred-informativnimi-dnevi-2018/wordcloud-welcome-heart-1.jpg:resizebox?300x232

DOBRODOŠLICA DIJAKOM V ČASU INFORMATIVNIH DNI – 9. FEBRUAR 2018

Univerza na Primorskem skupaj z Mestno občino Koper, Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in številnimi sodelujočimi institucijami in gostinskimi podjetji letos prvič za vse dijake, ki bodo prišli na Obalo, ob informativnih dnevih pripravlja posebno dobrodošlico, ki bo potekala vpetek, 9. 2. 2018, ob 10. uri na Titovem trgu v Kopru.

Za vas pripravljamo informacijske kotičke naših fakultet in organizacij, ki sodelujejo z univerzo in našim študentom nudijo različne ugodnosti. Ogledali in prisluhnili boste lahko »StandUP komediji malo drugače«. Na sproščen, zabaven način, bo standup komičarka Nataša Živkovič povezovala pogovor s študenti/-tkami Univerze na Primorskem o študentskem življenju na Obali. Prigode, nezgode, pa tudi, kako jo včasih kak študent zagode … Kako uspešno študirati, kje se do sitega najesti in kje pridobiti študentske bone, kako se vključiti v obštudijske dejavnosti, kje poiskati sogovornike z bogatimi izkušnjami, kdaj in kje sproščeno in zabavno preživeti prosti čas. Ob vsem tem pa še veliko uporabnih nasvetov iz prve roke!

Sledil bo obisk fakultet. Spoznali boste svoje novo študijsko okolje v sodobno opremljenih predavalnicah, kjer vas bodo nagovorili dekani in dekanje fakultet, skupaj s predstavniki študentov, in vam odgovorili na vaša vprašanja v zvezi s študijem, nastanitvijo in podobno. Popoldanski termin obiskov je ob 15. uri.

Informativni dan bo na fakultetah Univerze na Primorskem potekal tudi v soboto, 10. 2. 2018, s predstavitvami na fakultetah v jutranjem terminu ob 10. uri.

Univerzitetno mesto Koper se veseli vašega obiska!

https://www.upr.si/sl/resources/images/medijski-center/novosti-in-obvestila/posebno-obvestilo-za-dijake-pred-informativnimi-dnevi-2018/kam-naprej-podipl-banner-1-2014.png:resizebox?300x318

RAZPIS ZA VPIS

Prvega februarja bo izšel Razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/19. Univerza na Primorskem je na 28 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje za slovenske državljane in državljane EU razpisala 1.498 mest, od tega 1.133 za redni študij in 365 za izredni študij. Za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce izven EU je razpisala 274 mest (206 za redni študij in 68 za izredni študij) Za 1. letnik je posebej razpisanih še 90 mest (76 za redni in 23 za izredni študij), ki so namenjena kandidatom za vzporedni študij in diplomantom. Za dodatne in sprotne informacije bo skrbela Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP).

Več informacij: www.upr.si/sl/studij/vpis-up/razpis-za-vpisBesedilo razpisa, obrazci in druge informacije o vpisu bodo dostopne na uradni spletni strani Univerze na Primorskem: http://www.upr.si.

https://www.upr.si/sl/resources/images/medijski-center/novosti-in-obvestila/posebno-obvestilo-za-dijake-pred-informativnimi-dnevi-2018/vpisna-sluzba-up1.png:resizebox?300x284

VPISNA SLUŽBA UNIVERZE NA PRIMORSKEM (VPIS UP)

Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP) kandidatom za vpis omogoča neposreden kontakt z univerzo.Visokošolska prijavno-informacijska služba (VPIS UP) vodi prijavno–sprejemne postopke za vpis v dodiplomske študijske programe UP, sodeluje pri informativnih dnevih ter izvaja postopke priznavanja tujega izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na 1. stopnji na Univerzi na Primorskem. Aktivno sodeluje s svetovalnimi službami srednjih šol in drugih izobraževalnih ustanov ter informira in svetuje kandidatom za vpis.Več informacij glede prijave na razpis in vpis v študijskem letu 2018/19 bo pravočasno objavljenih na spletni strani Visokošolske prijavno-informacijske službe Univerze na Primorskem na naslednji povezavi: www.upr.si/sl/studij/vpis-up.

 • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 • Telefon: 05/611-76-30 ali 05/611-76-31
 • Kontakt: Iris Skrt, Blanka Palčič in Tanja Sanabor

https://www.upr.si/sl/resources/images/medijski-center/novosti-in-obvestila/posebno-obvestilo-za-dijake-pred-informativnimi-dnevi-2018/informativa-2017.jpg:resizebox?600x348

UP KONEC JANUARJA 2018 V LJUBLJANI

Univerza na Primorskem (UP) se bo v petek, 26. januarja, in v soboto, 27. januarja, predstavila na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja, na 10. Informativi v Ljubljani, kjer bodo lahko srednješolci in vsi zainteresirani od študentov, profesorjev, raziskovalcev ter strokovnih služb fakultet in rektorata univerze dobili informacije in napotke o nadaljnjem študiju. Tudi letos smo za vas pripravili bogat nabor interaktivnih delavnic, ki jih bomo izvajali v petek in soboto na razstavnem prostoru na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Dijaki bodo spoznali, katera je zanje primerna služba prihodnosti, odkrili tehnike uspešnega učenja, se seznanili z odgovorno uporabo družabnih omrežij sebi v prid. Obiskovalci se bodo lahko tudi sami preizkusili v vlogi pacienta in opravili gibalno nalogo, naučili se bodo pisati s kalamusom in si izdelali knjižno kazalko, izjemno zanimiv bo tudi podjetniški izziv, v katerem bo najbolj drzna in ustvarjalna ekipa prejela nagrado! Zanimive vsebine bomo obiskovalcem predstavili tudi v predavalnici »UP« v neposredni bližini razstavnega prostora. A to še ni vse – za dijake smo na jubilejni Informativi pripravili tudi »StandUP komedijo malo drugače«. Na sproščen, zabaven način, bo standup komičarka Nataša Živkovič povezovala pogovor s študenti/–tkami Univerze na Primorskem o študentskem življenju na Obali. Prigode, nezgode, pa tudi, kako jo včasih kak študent zagode … Kako uspešno študirati, kako se vključiti v obštudijske dejavnosti, kje poiskati sogovornike z bogatimi izkušnjami in kje sproščeno ter zabavno preživeti prosti čas. Ob vsem tem pa še veliko uporabnih nasvetov iz prve roke!

Univerza na Primorskem se veseli vašega obiska na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja – 10. Informativi.

https://www.upr.si/sl/resources/images/medijski-center/novosti-in-obvestila/posebno-obvestilo-za-dijake-pred-informativnimi-dnevi-2018/slika2-up-sd-koper.jpg:resizebox?300x198

KAJ PA NASTANITEV?

Študentski domovi Univerze na Primorskem so zbrali ključne informacije o namestitvah.
Več si lahko preberete v priloženem dokumentu. 


Želimo si, da se odločite za študij na Univerzi na Primorskem. Za kakršnakoli vprašanja, povezana s predstavljenimi vsebinami, nam pišite naTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.ali nas kontaktirajte na 05/611-7543 (Mirella).

Nadaljevanje izobraževanja po srednji šoli

Starše dijakov 3. in 4. letnika obeh programov vabimo na predavanje na temo nadaljevanja izobraževanja po srednji šoli,
ki bo v četrtek, 11. 1. 2018 ob 16.30 uri za starše dijakov 3. in 4. letnika gimnazijskjega programa in ob 17.30 za starše dijakov 3. in 4. letnika predšolske vzgoje.
Predavanje bo v učilnici U01.

Vabljeni!

Stripovski Natečaj Mikk(s)trip

Stripovski Natečaj Mikk(s)trip
1. festival stripovske umetnosti

MIKK Murska Sobota vabi k sodelovanju posameznike ali skupine, ki želijo svoje zgodbe prikazati skozi umetnost stripa.

Stripovske zgodbe so lahko narisane v poljubni tehniki (vključno z računalnikom), formata A3 ali A4 in poljubnega števila strani.

‼️Roka za oddajo del je 30.11.2017.
Stripe pošlite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Izbrane prispele stripovske zgodbe bodo razstavljene v MIKKovi galeriji ter prikazane v digitalni publikaciji.

Vabljeni k sodelovanju, pustite domišljiji prosto pot ????
……………………………………………………………………….
V sklopu 1. festivala stripovske umetnosti bo 8.12.2017 s pričetkom ob 19.uri v prostorih MIKKa potekala odrska uprizoritev zgodbe Rose Luxemburg, striporoman RDEČA ROSA.
*Na oder postavljena zgodba o življenju Rose Luxemburg, ene največjih ikon politične levice, borke za pravice žensk ter revolucionarke, ki je pomembno zaznamovala svoj čas, njena filozofska misel pa odzvanja še danes, skoraj sto let po njeni smrti.

Risoroman so za odrsko izvedbo priredili Špela Frlic in Anja Golob. S pomočjo pripovedi, animacije in glasbe v živo pa so jo na oder postavili pripovedovalka Špela Frlic, glasbenik Drago Ivanuša in animator Jure Lavrin.
……………………………………………………………………….
Za kakršnokoli vprašanje smo vam seveda na voljo.

*Projekt MIKKstrip je sofinanciran s strani Mestne občine Murska Sobota

Priloge:
Download this file (mikk_strip.pdf)mikk_strip.pdf[ ]832 kB

Maturitetni tečaj

Prosimo vse dijake, ki so se vpisali v maturitetni tečaj, da se zberejo v ponedeljek, 2. 10. 2017 ob 12.00 uri na sestanku v svetovalni službi.

Več prispevkov

 1. Pouk v petek, 29. 9. 2017
 2. Subvencionirane vozovnice
 3. 1. roditeljski sestanek za prvi letnik
 4. SPLOŠNA MATURA (jesenski rok 2017)
 5. Delovni čas med poletnimi počitnicami
 6. Tržnica rabljenih učbenikov na GFML
 7. Razpis za bivanje bodočih študentov v študentskih domovih
 8. VPIS V 1. LETNIK ZA NOVINCE
 9. Dan odprtih vrat Vojašnice Murska Sobota
 10. 24 ur z reko Muro
 11. Sejem ameriških šol v Ljubljani
 12. Večgeneracijski center Ljutomer vabi
 13. Ura za Zemljo v Občini Ljutomer
 14. Ogled poletov v Planici
 15. Nova avtobusna linija Ljutomer - Radenci - Gornja Radgona
 16. Subvencioniran prevoz
 17. Roditeljski sestanek 1. letnik
 18. SPLOŠNA MATURA (jesenski rok 2016)
 19. Ugodneje na kmetijsko-živilski sejem AGRA
 20. Svečana podelitev maturitetnih spričeval
 21. Vpis na GFML
 22. Razpis za sprejem v Študentske domove UM
 23. OBVESTILO GLEDE ZOISOVIH ŠTIPENDIJ
 24. ZA MATURANTE: Predmetni izpiti
 25. Razpis za sprejem v študentske domove UM
 26. Poletna šola strojništva 2016
 27. Informacije o študiju v ZDA
 28. 3. pomurska študentska zaposlitvena konferenca – Karisfera
 29. Ura za Zemljo
 30. Urnik v tednu OIV
 31. Prevozi avtobusov v sredo, 27. 1. 2016
 32. Z KPŠ-jem na informativne dneve!
 33. Najdi študij.si
 34. POTOPISNO PREDAVANJE: GAMBIA – THE SMILING COAST OF AFRIKA
 35. Pomoč beguncem
 36. Vseslovenska humanitarna akcija »RKS – Pomoč beguncem 2015«.
 37. Izpitni roki jesenskega roka splošne mature 2015
 38. Jesenski izpitni rok
 39. Svečana podelitev maturitetnih spričeval
 40. URNIK POPRAVNIH IZPITOV - SPOMLADANSKI ROK
 41. Informativni dan za študij strojništva na daljavo
 42. Nagradni natečaj "Siva ekonomija mene briga"
 43. Filmski tabor Kolpa 2015
 44. Natečaj haiku in Sejem rabljenih učbenikov 2015
 45. POČITNIŠKE PROSTOVOLJSKE AKTIVNOSTI ZA SREDNJEŠOLCE
 46. NATEČAJ ZA RAZSTAVO SODOBNIH INOVATIVNIH IZDELKOV NA TEMELJIH DEDIŠČINE V SLOVENIJI
 47. Poletna šola strojništva ‘15
 48. Poletna šola v Ajdovščini
 49. Dan Slovenske vojske
 50. Sejem ameriških izobraževalnih institucij ponovno v Ljubljani (20. april 2015, City Hotel, Ljubljana)

Obvestila za dijake

Natečaji in razpisi za dijake

 • DiscoverEu

  Obveščamo vas, da je Evropska komisija objavila novo pobudo DiscoverEu, ki bo to poletje omogočila...

 • Sejem rabljenih učbenikov: Natečaj Haiku

  Sejem rabljenih učbenikov, ki velja za enega nabolj obiskanih dogodkov za dijake ob začetku...

 • Medšolsko tekmovanje 2018

  Tema letošnjega tekmovanja " Consumer Classroom" je »Najboljši šolski izlet«. Projekt s katerim...

Javni razpisi in naročila

Obvestila za odrasle (PV)