fbpx

Novice

Kot že več let zapored smo se s šolsko orffovo skupino Orffeki GFML tudi letos odzvali vabilu na 22. Državno srečanje Orffovih skupin in drugih ansambelskih zasedb, pod naslovom Orffomanija 2017, v organizaciji Slovenskega društva Carla Orffa in Zavoda Republike Slovenije za šolstvo. To je letos potekalo v Ljubljani na OŠ Kašelj.
Na koncertu v dveh delih je sodelovalo kar 28 različnih skupin iz celotne Slovenije, tako iz osnovnih kot tudi srednjih ter glasbenih šol. Vsaka se je predstavila s svojim, poljubno izbranim programom. Skoraj vsi pa smo sodelovali pri skupinski izvedbi skladbe Orffomanija je zakon, ki jo je prav za to priložnost napisal mladi slovenski glasbenik Jaka Strajnar, verjeno najbolj poznan kot cajonist; tudi skladba je zapisana za body percussion in cajon.
Orffeki so se predstavili z naslednjimi skladbami: Malica, v izvedbi z body percussion in improviziranimi instrumenti, ter ljudskima Po Koroškem, po Kranjskem in Čindara, v izvedbi z orffovimi in improviziranimi instrumenti, harmoniko, violino, kitarami ter z dodanimi ritmičnimi gibi body percussion in petjem. »Danes smo zopet dokazali, da je to, kar ustvarjamo, čudovita energija. Toliko lepega, pozitivnega in sproščenega vzdušja, kot smo ga danes pričarali mi, ne spravi skupaj noben profesionalni orkester. BRAVO za vsak nastop posebej. Nihče ni bil boljši ali slabši, vsi posebni in odlični v svoji vlogi. Ponosna sem na vse nas!« je v zahvalnem pismu zapisala predsednica Slovenskega društva Carla Orffa Tadeja Mraz Novak.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine