fbpx

Novice

V petek, 13. januarja 2017 so se dijaki Matjaž Rantaša, Katja Vöröš, Eva Šantić Zadravec in Jaka Godec s profesorico Matejo Godec odpravili v Ljubljano. Glavni namen potovanja je bila udeležba na prvem izbirnem tekmovanju za kemijsko olimpijado, ki bo letos poleti potekala na Tajskem.
Dan v Ljubljani so dijaki in profesorica izkoristili še za ogled Kemijskega inštituta, kjer jim je tam zaposlena bivša dijakinja GFML, Sara Drvarič Talian, predstavila delo raziskovalca. Obisk inštituta je bil zelo zanimiva in poučna izkušnja, saj so dijaki spoznali metode raziskovanja, si ogledali sodobno opremljene laboratorije na oddelku za kemijo materialov, kjer Sara sodeluje v skupini za razvoj in raziskave baterij. V živo so opazovali sestavljanje litijeve baterije in odprtje porabljene baterije ter ju primerjali.
Zatem so se odpravili na Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo, kjer so se v poznavanju kemije pomerili z dijaki drugih slovenskih gimnazij. Izbirnega tekmovanja se je udeležilo okrog 120 dijakov iz vse Slovenije, v prvem krogu se jih bo 20 uvrstilo na priprave in na koncu se bodo štirje dijaki udeležili Mednarodne kemijske olimpijade.

Držimo pesti, da jim uspe!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine