fbpx

Novice

V sklopu projektnega dne so dijaki 1. letnika gimnazijskega programa spoznali geografske, zgodovinske in kulturno-umetniške značilnosti Ljutomera. Veliko dijakov namreč prihaja v Ljutomer iz Prekmurja, zato jim je to mesto manj znano.

Dijaki so bili razdeljeni v štiri skupine, v okviru katerih so bile izvedene štiri različne dejavnosti. Ker ima Ljutomer pomembno vlogo pri oblikovanju zgodovine slovenskega naroda so dijaki obiskali mestni muzej, kjer so spoznali delovanje te institucije, se seznanili z različnimi zgodovinskimi viri in njihovo uporabo in vrednostjo le-teh pri spoznavanju in razumevanju preteklosti.

V kasaškem muzeju so spoznali vlogo ljutomerskega kasača v preteklosti in danes oz. se seznanili z celotnim zgodovinskim razvojem kasaštva v Prlekiji.

Sprehodili so se po treh ljutomerskih trgih, kjer so spoznali najpomembnejše kulturno-zgodovinske spomenike in na tak način pridobili veliko znanja iz umetnostno-kulturnega področja.

Sledil je tudi krajši, z nalogami vodeni orientacijski pohod po mestu. Znajti se v novem mestu in priti pravočasno k pouku je prav gotovo zelo pomembno, še posebej za dijake prvih letnikov, ki so mesto Ljutomer v orientacijskem pohodu spoznavali brez spremstva profesorjev.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine