fbpx

Novice

Dijaki 4. letnikov GFML so se odpravili na maturantsko ekskurzijo v Grčijo. Dogajanje v Grčiji je strnila dijakinja 4. a Amadeja Hanžekovič: »Naša pot se je začela v poznih večernih urah na avtobusni postaji v Ljutomeru. Od tam smo se s tremi avtobusi odpravili proti letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani. Ko smo prispeli na letališče, smo oddali prtljago in se vkrcali na letalo ter se odpravili proti Zakintosu. Po pristanku smo se z avtobusi odpeljali proti Laganasu, kjer smo v našem hotelu odložili prtljago in takoj odhiteli na plažo. Utrujeni od naporne poti smo se vsi skupaj na peščeni plaži sprostili in okrepčali. V hotel smo se vrnili v popoldanskih urah in se namestili v sobe. Tam smo si nekateri nabirali moči za težko pričakovan večer, spet drugi pa smo našli še nekaj energije za zabavo ob bazenu, ki nam ga je ponujal naš hotel. Sledila je obilna grška večerja, po kateri smo se vsi v rdeči barvi odpravili odkrivat pestro nočno življenje Zakintosa, kajti čakal nas je RED LOVE PARTY.

Zjutraj, po opravljenem zajtrku, smo se odpravili na razgledno točko najbolj znane plaže na otoku, kjer smo na poti lahko občudovali oljke, agrume in razne vinograde. Vodniki pa so nam to grško pokrajino približali z miti in zgodbami. Da plaže ne bi opazovali samo z razdalje, so nas naši vodniki odpeljali do pristanišča, iz katerega smo odpluli do najlepše plaže na Zakintosu; proti zalivu tihotapcev, kjer smo občudovali sinje modro barvo vode in svoj čas krajšali s kopanjem. Popoldne smo se odpravili nazaj proti hotelu. Imeli smo možnost udeležiti se grške večerje, na kateri smo spoznali tradicionalno grško hrano in njihov znani ples sirtaki. Dan smo zaključili z zabavo v eni izmed mnogih diskotek.

Ko smo zjutraj vstali, smo opravili najpomembnejši obrok dneva in se odpeljali do plaže Banana beach. Tam smo uživali v toplem morju in na vročem soncu. Prav tako pa so vodniki za nas pripravili animacije ob vodi. Po končanih animacijah smo še zadnjič skočili v vodo, se posušili in napotili proti mestu Zakintos, ki ima nekaj več kot 10. 000 prebivalcev. Tam smo imeli nekaj prostega časa za ogled mesta in si kot domačini vzeli čas za sprostitev ob hladnem frapeju. Ko smo popili svoje frapeje, smo se vrnili v naš hotel in se nato odpravili še na našo zadnjo zabavo na otoku.

Po zgodnjem zajtrku nas je z otoka odpeljala ladja proti Peloponezu in do veličastnega templja boga vseh bogov, Zevsa. Ogledali smo si arheološko najdišče v Olimpiji in se sprehodili po prizorišču antičnih olimpijskih iger. Tam nas je čakal ogled olimpijskega muzeja, kjer smo videli vse kipe, ki so bili izkopani na tem mestu. Po ogledu muzeja smo se v mestu okrepčali in občutili njihov moto – siga, siga, kar pomeni počasi, počasi. Nato nas je čakala dolga pot do prestolnice Grčije, Aten. Vsak avtobus se je namestil v svoj hotel, kmalu po večerji pa smo se že odpravili spat.

To noč smo se dobro naspali in pot nas je odpeljala proti Korintskemu prekopu in nato še dalje proti Epidavru, kjer smo si ogledali Dionizovo gledališče. Čudili smo se neverjetni akustiki, prav tako pa smo po zaslugi naše sošolke lahko tam prisluhnili slovenski himni. Očarani nad grško arhitekturo smo se odpravili v hotel na še poslovilno grafik zabavo, kjer smo izmenjali podpise ter misli na belih majicah.

Po zajtrku je prišel čas za še zadnji skok v kristalno grško morje, sledil pa je samo še odhod v Patras, kjer smo se proti večeru vkrcali na ladjo, ki nas je popeljala proti Anconi. Po pristanku v Italiji pa nas je čakala še deseturna vožnja proti domu in tako se je naša nepozabna ekskurzija končala.«

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine