fbpx

Novice

S ponosom sporočamo, da je bila kandidatura Univerze v Mariboru v konzorciju z Univerzo na Primorskem, Univerzo v Novi Gorici, Nacionalnim inštitutom za biologijo in našo šolo za organizacijo promocijskih dogodkov v okviru evropske »Noči raziskovalcev« uspešna.

Projekt traja dve leti. Prireditve pod sloganom »Znanost za življenje/Science for Life (SciFe)«, bodo potekale zadnja petka v septembru, in sicer 30. 9. 2016 in 29. 9. 2017, od popoldanskih do nočnih ur v več slovenskih mestih – v Mariboru, Novi Gorici, Ljubljani, Brežicah, Ljutomeru, Izoli in Kopru.

Aktivnosti bodo namenjene popularizaciji znanosti in zabavnemu učenju. Skozi eksperimente, predstavitve, delavnice za odrasle in otroke, vodene izlete v laboratorijih, kvize o znanosti in podobno, bodo obiskovalcem ponujene priložnosti, da na interaktivni način navežejo stik z raziskovalci in spoznajo njihov prispevek k razvoju družbe.

Za otroke in mladino bodo razpisani tudi trije natečaji: likovni natečaj, natečaj za najboljši videoposnetek in natečaj za najboljšo poezijo.

PREBERI VEČ

Logo SCIFE

logotipi noc

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine