fbpx

Novice

V sredo, 27. januarja 2016, je Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer četrto leto zapored v prostorih šole organizirala delavnice za učence pomurskih osnovnih šol z naslovom Znanje za mlade. Delavnice so oblika dela z nadarjenimi dijaki GFML kakor učenci osnovnih šol. Dijaki skupaj z mentorji pripravijo vsebino in izvedbo delavnic, ki jih nato ponudijo osnovnošolcem. Letos je bilo ponujenih 24 delavnic, različnih predmetnih področij.

Udeleženci so lahko izbirali med delavnicami z različnimi naslovi kot so: Čarobna števila , Ustvarjanje za otroke, Prstne face, Raznolikosti pri človeku, Lego mindstroms, Raziskujemo po kemijsko, Znaki in simboli, Slikati kot Picasso, Kaj se je v preteklosti v Ljutomeru zgodilo takega, da se spominjamo še danes?, Zvok slišimo...a ga lahko tudi vidimo?, Mju-zek, Nemščina je zabavna, Me gusta espanol, Novinarska delavnica, C'est le francais!, Dramsko-gledališko-literarna delavnica, Rusija ter ruski jezik, How to be british, Debata, javno nastopanje, Med besedo in fotografijo, Kako dobro se poznam?, Languague creativity: Kjer se jeziki zlivajo, Z igro do znanja, Vreme bo!.

Delavnic se je udeležilo 310 učencev iz 26 osnovnih šol, katere so spremljali njihovi mentorji. Obisk osnovnošolcev se je zaključil z udeležbo na prireditvi GFML se predstavi, na katerem so dijaki ljutomerske gimnazije predstavili svoje talente na področju glasbe, gledališke igre, plesa, likovnega ustvarjanja, računalniške animacije, kakor tudi tehnične izvedbe prireditve (ton, luči, kamera, fotografija, računalniška obdelava, prenos v živo).

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine