fbpx

Novice

V letošnjem šolskem letu se je naša šola pod mentorstvom profesorice Mateje Godec že tretjič vključila v projekt Pozor(!)ni za okolje. To je kampanja, ki so se ji na pobudo družbe Goodyear Dunlop Sava Tires pridružili partnerji iz vse Slovenije. Letos je sodelovalo že 60 partnerskih organizacij, projekt pa podpirata tudi Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. S kampanjo želijo partnerji osveščati o pravilnem ravnanju z okoljem, opozarjati na nepravilnosti pri vsakdanjem odnosu do okolja in spodbujati k razmisleku o tem, kaj lahko za okolje stori vsak posameznik.

Projekt je delno potekal kot tekmovanje in tako bil razdeljen na več delov: EKOnačrt, EKOdan, EKOtalent, EKOprispevek in natečaj za EKOekskurzijo. Kampanjo so spremljale še dodatne aktivnosti kot so predavanja, anketiranja sodelujočih dijakov, podpisovanje eko obljube in podobno. Na naši šoli smo se bolj ali manj uspešno vključili v vse aktivnosti.

Zaključek projekta Pozor(!)ni za okolje se je odvil konec maja na Smledniku - na terasi restavracije na golf igrišču. Zbrali smo se dijaki in mentorji vseh sodelujočih šol in ostali partnerji projekta. V sproščenem vzdušju smo bili priča kvizu “Lepo je biti eko” in podelitvi priznanj najboljših v kategorijah EKOnačrt, EKOdan in EKOtalent.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine