fbpx

Novice

Tudi na naši gimnaziji smo se poklonili karizmatičnemu umetniku 20.stoletja Pablu Picassu. Poleg tem, v katerih ga omenjamo pri pouku, smo se z njegovim načinom dela poigravali v delavnici Slikati kot Picasso, njemu pa smo posvetili temo slikarskega natečaja minulega leta - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Letos smo se z likovnimi navdušenci in talenti ki obiskujejo izbirni predmet Likovno snovanje odpravili na ogled razstave Hommage 'a Picasso v Lendavo.
Razstava je na ogled na lendavskem gradu in ponuja vpogled v preko 100 grafičnih del umetnikov, ki so ustvarjali v počastitev Picassove 90-letnice. Med razstavljenimi je 42 originalnih Picassovih grafik, ostala so dela njegovih svetovno znanih sodobnikov (Joan Miro, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Hanry Moore...)
Dijaki so si razstavo ogledali z navdušenjem, povprašali pri posameznih delih o tehniki izvedbe, si vzeli dovolj časa za tista dela, ki so jih bolj prepričala, in ustvarjali lasten odnos do umetnin.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine