fbpx

Novice

Na GFML smo kot vsako leto v mesecu oktobru, tokrat 16. oktobra 2020, še v šolskih klopeh uspeli izvesti šolsko tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni, kjer je sodelovalo 150 dijakinj in dijakov ljutomerske gimnazije. Na državno tekmovanje so se pod mentorstvom dr. Marija Meznarič in Vesne Vrhovski uvrstili Rene Zorman (2.b), Nika Maučec (2.b), Nina Kuhar (2.d), Eva Pešti (4.c), Timotej Pukšič (4.b) ter Živa Smodiš (1.a).
Državno tekmovanje je potekalo v soboto, 21. novembra 2020, prvič (v več kot 30-letni zgodovini tekmovanj iz sladkorne bolezni) na daljavo.
sladkorna1
Rene Zorman, Nina Kuhar, Nika Klemenčič, pod mentorstvom dr. Marije Meznarič, pri reševanju tekmovalne pole na daljavo.
sladkorna2
Eva Pešti, Timotej Pukšič, Živa Smodiš, pod mentorstvom Vesne Vrhovski, po končanem tekmovanju na daljavo.


Naši dijaki so dosegli odlične rezultate:

Eva Pešti, zlato priznanje
Timotej Pukšič, zlato priznanje
Rene Zorman, srebrno priznanje
Nika Maučec, srebrno priznanje
Nina Kuhar, srebrno priznanje
Živa Smodiš, srebrno priznanje


"Tako dijaki kot mentorji smo se razveselili novice, da so organizatorji tekmovanja iz sladkorne bolezni (Zveza diabetikov Slovenije) sklenili, da bodo izvedli tekmovanje na daljavo, kar pa je po drugi strani vplivalo na različne pomanjkljivosti. Med tekmovalci je že tako bila prisotna napetost. Poleg tega pa so se morali ubadati s strahovi, ali bo delal internet, ali bo prišlo do izpada elektrike, ali bo spletna stran zaradi preobremenjenosti sploh delovala ... Vse to je zagotovo pripomoglo k temu, da je bilo tekmovanje še bolj stresno za tekmovalce, mentorje in seveda tudi organizatorje. Kljub vsemu pa ni bilo večjih težav in so organizatorji tekmovanje dobro izpeljali. Bili so zelo pogumni in si zaslužijo pohvalo. Vsi upamo, da se bodo lahko izvedla še druga tekmovanja na daljavo, saj verjamemo, da bi se marsikateri dijak z veseljem udeležil številnih načrtovanih tekmovanj in dokazal svoje znanje," je strnila svoje misli koordinatorica tekmovanja na GFML, dr. Marija Meznarič.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine