fbpx

Novice

Vsak tretji petek v novembru je dan slovenskega tradicionalnega zajtrka. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano skupaj z ostalimi partnerji nagovarja vzgojno izobraževalne in druge javne zavode, da na dan slovenske hrane pri sestavi jedilnika, dajo prednost lokalni oz. slovenski hrani. Hkrati otroke ozaveščajo o pomenu zajtrka, pomenu in prednosti lokalne oz. slovenske hrane, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njenem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Več o projektu Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk si lahko preberete na:

Vabimo vas, da si v petek, 20. 11. 2020 privoščite zajtrk, ki ga bodo sestavljal kruh, mleko, maslo, med, jabolka in druga hrana pridelana v Sloveniji. Seveda vas spodbujamo, da se bo vsak dan začel na podoben način.
V kolikor bi želeli deliti kakšno fotografijo, risbo, misel, recept o tradicionalni slovenski hrani, pomenu zdrave in doma pridelane hrane ste vabljeni, da posredujete svoj prispevek na naslov https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNcJtzAFQn42rHI8yijAjFeedYrF2eeFxi5eeU171FcJy7gg/viewform in objavljen bo na naši spletni strani v rubriki GFMLjevci smo doma.
Dober tek!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine