fbpx

Novice

Dijaki vseh štirih oddelkov 1. letnika gimnazijskega programa so spoznavali zgodovinske in kulturno-umetniške značilnosti Ljutomera. Izvedene so bile štiri različne dejavnosti, ki so jih dijaki posameznih oddelkov opravili v štirih časovnih terminih. Letos je projektni dan zaradi koronavirusa potekal malo drugače, saj je bilo potrebno upoštevati razna priporočila, kot je, na primer, nošenje mask.
Cilj orientacijskega pohoda je bil, da se dijaki znajdejo v prleški prestolnici brez spremstva profesorjev. Dijaki so imeli predviden omejen čas za vrnitev s pohoda.
V kasaškem muzeju so ob ogledu filma spoznali vlogo ljutomerskega kasača v preteklosti in danes ter se obenem seznanili s celotnim zgodovinskim razvojem kasaštva v Prlekiji. Ogledali so si tudi hipodrom in konje kasače.
Z ogledom treh ljutomerskih trgov so spoznali najpomembnejše kulturno-zgodovinske spomenike in cerkve ter na ta način pridobili veliko znanja z umetnostno-kulturnega področja.
Ker ima Ljutomer pomembno vlogo pri oblikovanju zgodovine slovenskega naroda, so dijaki obiskali muzej, ki je v okviru Splošne knjižnice Ljutomer. Ogledali so si tri stalne muzejske zbirke ter se seznanili z različnimi zgodovinskimi viri in s pomočjo razlage spoznali delovanje te institucije.
Večina dijakov je prvič podrobneje spoznala mesto Ljutomer. Pridobili so ogromno informacij o kraju njihovega izobraževanja, kar jim bo koristilo v naslednjih štirih letih.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine