fbpx

Novice

Na GFML se zavedamo, da je za razumevanje sedanjosti ključno predvsem poglobljeno znanje o preteklih dogodkih, zato smo se odločili, da bomo prihajajočo 30. obletnico samostojnosti naše države obeležili z mesečnimi obiski tistih posameznikov, ki so neposredno oblikovali slovensko neodvisnost. Kot prvega smo v goste povabili upokojenega generalmajorja, veterana vojne za Slovenijo in diplomata gospoda Ladislava Lipiča.

V zanimivi in vsebinsko bogati razpravi se je z letošnjimi maturanti pogovarjal o poslanstvu vojnih veteranov, o prelomnih dogodkih v osamosvojitveni vojni, o delu diplomata, o odnosu do slovenske vojske in o trenutni družbeni klimi. Gospod Lipič je mladim poslušalcem s preudarnim ter zanimivim pristopom predstavil zakulisja delovanja vojaškega aparata. Obenem je izpostavil spoznanje, da se iskreno domoljubje ne izkazuje samo v uniformah, temveč tudi z vsakodnevnim doslednim poštenjem, spoštovanjem in delavnostjo.

Tovrstna srečanja omogočajo, da mladi bodoči intelektualci podrobneje spoznajo določene polpretekle dogodke, ki so oblikovali današnjo realnost, in pridobijo znanja ter izkušnje, s katerimi bodo lažje ustvarjali svet, v katerem želijo živeti.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine