fbpx

Novice

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka splošne mature 2020. Veseli smo, da smo kljub epidemiji koronavirusa letošnjo splošno maturo lahko izpeljali varno in v celoti, seveda ob upoštevanju ukrepov in priporočil pristojnih institucij. Izredne razmere so namreč zahtevale tudi določene prilagoditve pisnega in ustnega dela mature.
Tudi letošnja 26. generacija sedanje eksterne mature oz. 54. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat. Četrti letnik je obiskovalo 107 dijakinj in dijakov, k splošni maturi na spomladanskem roku jih je pristopilo 104. Od tega jih je 102 bilo uspešnih, dva pa žal neuspešna. Splošna matura je tako opravljena 98 %. Povprečno število pridobljenih točk vseh, ki so pristopili k spomladanski maturi je 20,74. Povprečno število pridobljenih točk maturantov, ki so jo pozitvibno opravili, pa je 21,15.
5 maturantov, kar je 4,8 % od vseh, ki so pristopili k maturi, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti.

Zlati maturanti pomladanske splošne mature 2020 so:

  • Nika Klemenčič - občina Sveti Tomaž,
  • Nicole Ravš - občina Murska Sobota,
  • Ivo Prelog - občina Beltinci,
  • Ana Maučec - občina Murska Sobota in
  • dijakinja, ki ne želi javne objave.


Svečana podelitev maturitetnih spričeval je zaradi prepovedi vlade o združevanju ljudi potekala v ponedeljek, 13. julija 2020 ob 10. uri na zelenici za šolo, kjer bo postavljen prireditveni šotor, spremljali ste jo lahko preko neposrednega prenosa.

video gfm media

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine