fbpx

Novice

Tudi letos so dijaki GFML aktivno sodelovali v programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, saj so bili iztekajoče se šolsko leto vključeni v številne dejavnosti z družboslovno vsebino. Med drugim so sodelovali na nacionalnem tekmovanju Evrošola (v okviru le-te so suvereno zmagali v debatnem »dvoboju«, poglobljeno zanje o EU so dokazali z odlično rešenim testom, posneli pa so tudi krajši film o evropskih volitvah ter fotografirali na temo Evropa), soorganizirali so posvet o prihodnosti EU in na njem tudi aktivno sodelovali, skrbeli so za vsebine v EU-kotičku … Zavzetost odgovornih in hkrati tudi kritičnih »lotmerških« Evropejcev je bila nagrajena z nagradno ekskurzijo obiska Evropskega parlamenta v Strasbourgu, ki pa je žal zaradi planetarne epidemije prestavljena v prihodnost.
Vse izvedene aktivnosti so kot zelo kvalitetne prepoznali tudi organizatorji tekmovanja (Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in IPM Inštitut). Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer se je med več kot 60 sodelujočimi slovenskimi srednjimi šolami uvrstila na sam vrh – na zelo visoko skupno šesto mesto (lestvica uvrščenih je dostopna v priponki).
Visoka uvrstitev znova dokazuje, da so ljutomerski dijaki nadpovprečno evropsko ozaveščeni in hkrati predstavlja odlično izhodišče, da naslednje šolsko leto GFML naskakuje sam vrh tega vseevropskega projekta.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine