fbpx

Novice

V okviru priprav na začetek novoustanovljene gimnazijske košarkaške lige se je domača košarkaška ekipa GFML v Ljutomeru pomerila s selekcijo Gimnazije Ptuj. Pred polnimi tribunami domačih navijačev so tesno slavili naši dijaki. Tekma se je končala s 73:71.

Tekmo so veliko bolje začeli ptujski košarkaši, ki so predvsem zaradi odličnega izvajanja prostih metov in nekaj zadetih trojkah prvo četrtino zaključili z nerealnimi enajstimi točkami naskoka. Po kratkem odmoru so domači junaki strnili svoje vrste, izvedli nakaj uspešnih hitrih nasprotnih napadov in ekipi sta na polčas odšli s prijateljskim neodločenim rezultatom (34 : 34). V tretji četrtini sta ekipi izmenično dosegali koše, kar je nakazavalo na izenačen ter razburljiv zaključek tekme. Zaradi daljše klopi in zaradi nekaj uspešno izvedenih postavljenih napadov so si "lotmerški" gimnazijci priigrali zasluženo vodstvo desetih točk pred zadnjimi 90. sekundami. Večina gledalcev je pričakovala miren konec tekme, vendar se je boginja usode znova poigrala z njihovim krvnim pritiskom. Nekaj neodločnosti v napadu domačih in trije noro težko zadeti meti za 3 točke gostujoče ekipe so pričakovani mirni zaključek spremenili v napeti triler v stilu Hitchocka. Ker pa slovenski prevovor pravi, da sreča spremlja hrabre, do dramatičnega zasuka ni prišlo in domači košarkaši so lahko začeli slaviti težko priborjeno zmago s svojimi zvestimi navijači.

Dodatno noto svečanosti in spektakularnosti so ob polnih tribunah dodali tudi odlični ter profesionalno izvedeni nastopi domačih pevcev in plesalcev. Kvalitetna košarkaška igra, navijaško vzdušje na tribunah in atraktiven spremljevalni program so soustvarili športni spektakel, ki dokazuje, da GFML diha s športom.

video gfm media   foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine