fbpx

Novice

Hitro in zanesljivo računanje poteka preko spletne aplikacije in je namenjeno urjenju v računanju. Uporabniki se vadijo v hitrosti in zanesljivosti seštevanja, odštevanja, množenja, deljenja, iskanja neznanega števila ali primerjave dveh številskih izrazov. Odločijo se lahko, ali bodo aplikacijo uporabljali zgolj za vadbo ali pa bodo v računanju tudi tekmovali.
Tekmovanje je sestavljeno iz več delov in poteka v različnih starostnih skupinah. Najprej se izvedejo trije tekmovalni krogi na daljavo (tekmovalci tekmujejo na različnih lokacijah), ki trajajo po dva tedna. Uporabnik lahko tekmuje kadarkoli v teh dveh tednih. V letošnjem šolskem letu so ti krogi potekali 7.18. 10. 2019, 4.15. 11. 2019 in 2. 12.13. 12. 2019. Pri uvrstitvi v finale tekmovanja se upoštevata dva najboljša dosežka posameznika iz vseh treh tekmovalnih krogov.
Najboljši tekmovalci v posamezni kategoriji se uvrstijo v finale, ki poteka v živo na lokaciji izbrane šole v Sloveniji. Število tekmovalcev v posamezni kategoriji v skladu z razpisom določi Državna tekmovalna komisija. Državno tekmovanje že nekaj let poteka na OŠ Litija, letos je bilo izvedeno 22. februarja 2020.
Rene Žižek je v starostni skupini srednješolcev dosegel najboljši rezultat v Sloveniji v vseh  treh tekmovalnih krogih in se tako uvrstil na državno tekmovanje. Tam pa je gladko pometel z vso konkurenco in postal absolutni državni prvak. Ta dosežek mu je omogočil uvrstitev na mednarodno tekmovanje, ki bi se naj izvedlo 2. maja 2020 v Ventspilsu v Latviji. Kljub prizadevanjem, da bi meddržavno tekmovanje izvedli, mogoče tudi na daljavo, so ga organizatorji glede na zdravstvene razmere v Evropi dokončno odpovedali. Odločili so se, da se rezultati tekmovalcev, ki so jih dosegli vsak na svojem državnem tekmovanju, štejejo kot dosežek na mednarodnem tekmovanju. Reneju tako po osvojenem naslovu državnega prvaka pripada še 4. mesto z mednarodnega tekmovanja.
Za osvojeni naslov državnega prvaka in 4. mesto na meddržavnem tekmovanju mu iskreno čestitamo!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine