fbpx

Novice

GFML-jevci so vedno pripravljeni na izzive, inovativni in okoljsko osveščeni. Tokrat so se lotili izdelovanja zaščitnih mask.

Nina Žuman, vodja projekta, o šivanju mask: "V okviru projekta PODVIG (podjetnost v gimnazijah) sem dijake pozvala, da izdelajo svojo zaščitno masko za obraz iz materialov, ki jih najdejo doma. Ob tem so morali napisati, iz katerega materiala so izdelali zaščitno masko (vrsta blaga ali drugi material), kako so jo izdelali (šivanje, lepljenje, zlaganje ...). Skratka napisati so morali kratka navodila o izdelavi in varni uporabi (kako jo nameščamo, uporabljamo in odložimo za pranje). Maska mora biti pralna pri višji temperaturi (torej za večkratno uporabo) in služiti namenu zaščite pred okužbo.
K izdelavi, sem jih spodbudila tudi s svojimi slikami obraznih zaščitnih mask, ki sem jih zašila za svojo družino zaradi obvezne uporabe le-teh v zaprtih prostorih (trgovina, pošta, banka ...).
Pri izdelavi so dijaki uporabili zelo različne materiale od kuhinjskih krp do starih modrčkov. Vse izdelane maske so pralne, torej za večkratno uporabo, nekateri priporočajo po pranju tudi likanje. Večina mask je bila šivanih, pri nekaterih so bile uporabljene tehnike prelaganja."

Izdelke z opisi postopka izdelave si lahko ogledate v priloženi datoteki.

Priloge:
Download this file (PODVIG zaščitne maske web.pdf)PODVIG zaščitne maske web.pdf[ ]68873 kB

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine