fbpx

Novice

Dragi maturanti!

Ta zloglasni koronavirus, ki žal povzroča hudo bolezen, imenovano COVID-19, nam je vsem postavil življenje na glavo. Kdo si je v zimskih počitnicah in na nepozabnih maturantskih plesih predstavljal, da bomo že 16. marca imeli šolo brez dijakov in le še pouk na daljavo. Sedaj mineva že četrti teden, odkar so učilnice prazne, in težko vam povem, kdaj se bomo ponovno srečali v šolskih klopeh. Zaradi novonastale situacije se je zgodilo tisoč vprašanj in še več dvomov, kako bo z izvedbo mature 2020. Zmedo in nemir širijo tudi razni članki ter intervjuji po medijih, ki nesrečno povzemajo vsako izrečeno besedo in jo po svoje interpretirajo. Zato mi dovolite, da povzamem nekaj verodostojnih dejstev.
Pristojna ministrica je nedvoumno povedala, da matura bo. V kolikor se bodo ukrepi zavlekli, se bodo temu prilagodili tudi vsi izvedbeni roki mature. Mislim, da v tem trenutku ni človeka, ki bi znal točno povedati, kdaj bomo zopet zaživeli brez omejitev gibanja, približevanja drug drugemu, obvezni uporabi mask itd. Ko se bo matura lahko izvedla, jo bomo izpeljali po navodilih Ministrstva za šolstvo in Rica, seveda po načrtovani časovnici. Letos pač vsi pod specifičnimi, a še vedno enakimi pogoji.
Tudi sam sem mnenja, da matura mora biti, saj boste le tako lahko dokazali, da štiriletno učenje na GFML ni bilo zaman. O dobrem uspehu vsakega izmed vas pa ne dvomi nihče. Seveda se vam poraja vprašanje, kako boste pripravljeni na maturo; marsikdo namreč meni, da poučevanje na daljavo in prav take priprave ne morejo nadoknaditi običajnega pouka. Lahko vam zatrdim, da boste pripravljeni vsaj tako dobro kot vsi ostali slovenski maturanti. Verjamem pa, da boste pripravljeni še bolje. Govorim iz izkušenj, maturo namreč spremljam vse od njenih začetkov. Nenazadnje imate učitelje, ki so predani in ne popuščajo. Ravno obratno, zagreto vam nudijo vse, kar potrebujete za uspešen zaključek šolanja, tudi motivacijo. To, da znajo pripraviti maturante na vrhunske rezultate, dokazujejo že vsa pretekla leta. In tudi vam bodo pomagali, da dosežete zelo dobre rezultate. Verjamejo v vas. Le zaupajte jim in sledite navodilom.
Zato, dragi maturanti, tem težkim časom navkljub, dokažite sebi in nam, da zmorete, sledite svojim ciljem, ne klonite in se na tej poti ne ustavljajte zaradi dvomov ali strahov. Mi vam bomo vedno stali ob strani in pomagali prebroditi vse težave, ki se bodo pojavile na poti do uspešne mature.

Zvonko Kustec, ravnatelj

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine