Novice

Teden dni preden smo začeli s poukom na daljavo, se je na GFML odvilo šolsko tekmovanje iz kemije. Letos je tekmovalo 73 dijakov iz vseh letnikov gimnazijskih oddelkov. S pripravami na šolsko tekmovanje, ki so potekale januarja in februarja, smo se, nevede, že pripravljali tudi na pouk na daljavo, saj so naše priprave potekale prek spletnih učilnic. Le enkrat smo se dobili v živo. Takrat smo celo popoldne v šoli reševali naloge, delali poskuse in se poglobljeno učili. Z nami je bil poleg profesoric kemije in laboratnke tudi Matjaž Dlouhy, doktorski študent na IJS, sicer pa naš bivši dijak, ki nam je razložil kar nekaj zahtevnih nalog.

V vrtiljaku dogajanja in novosti s poukom od doma smo kar malo pozabili na to tekmovanje, v teh dneh pa so nas prijetno presenetili uradni rezultati. Naši dijaki so usvojili kar 23 bronastih priznanj, na državno tekmovanje se jih je uvrstilo 14 (iz 1. letnika Rene Zorman, Rene Žižek, Kaja Bedrnjak, Kaja Rihtarič, Nina Kuhar in Kristina Genc; iz 2. letnika Jan Dlouhy; iz 3. letnika Goran Jocić; iz 4. letnika Sara Perša, Ivo Prelog, Primož Škafar, Neža Zanjkovič in Urška Sever).

Upamo, da nam korona virus ne bo preprečil pokazati našega znanja še na državnem nivoju. Se že veselimo novih kemijskih izzivov!

Čestitamo!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije