fbpx

Novice

Na ERAZMUS izmenjavo na Nizozemsko je naših 24 dijakov z dvema spremljevalcema odšlo v sredo, 4. marca 2020, po zagotovilu nizozemske koordinatorke, da pri njih ni bilo potrjenih okužb, in v soglasju s starši.
Po neuradnih in nepreverjenih informacijah se je eden od naših dijakov, ki so bili na desetdnevni ERAZMUS izmenjavi na Nizozemskem, okužil s koronavirusom. Z Nizozemske so se dijaki vrnili v petek, 13. marca 2020, ob 17. uri, in ne da bi imeli stike z ostalimi dijaki, odšli domov. Ker v ponedeljek, 16. marca 2020, nismo imeli več pouka, se ti dijaki niso po vrnitvi z Nizozemske zadrževali več v šolski zgradbi. 
Informacijo o domnevno odkriti okužbi smo dobili včeraj 18. marca 2020, ko bi naj bila tudi potrjena. Domnevno zato, ker do tega trenutka nismo kot šola dobili nobene informacije od pristojnih inštitucij, ki so zadolžene za spremljanje in testiranje.
Zato smo, PREVENTIVNO obvestili vse ostale dijake (23), o domnevni možnosti okužbe, kar je storila po mojem navodilu koordinatorica izmenjave in jih pozvala, da ostanejo v samoizolaciji in spremljajo svoje zdravstveno stanje.
Glede na vse zapisano mislim, da smo kot šola reagirali odgovorno in ažurno. Žal pa me s strani medijev ni nihče kontaktiral, razen našega lokalnega radija, da bi pri nas preveril informacije.
Kot šola smo od včeraj v stalnem kontaktu s straši dijaka, ki sporočajo, da se dijak dobro počuti in dobro prenaša okužbo.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine