fbpx

Novice

Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana je 4. 2. 2020 gostila državno tekmovanje iz nemščine, na katerega se je uvrstilo kar 15 dijakov in dijakinj iz naše šole, ti pa so tekmovali v različnih kategorijah.

V kategoriji A (nemščina kot prvi tuji jezik v drugem letniku) je dijakinja Robertina Djačkaj dokazala izjemno znanje ter dosegla odlično drugo mesto v državi in srebrno priznanje. Prav tako sta srebrno priznanje v tej kategoriji dosegli Tjaša Štuhec in Nelli Nerat (mentorica Martina Vogrinec).

Tudi v kategoriji B (nemščina kot drugi tuji jezik v drugem letniku) so štirje naši dijaki dosegli srebrna priznanja, in sicer Chiara Nidorfer, Žan Močnik (mentorica Martina Vogrinec) Andromeda Gabor ter Tine Lukač (mentorica Milojka Vaupotič Kučan).

V kategoriji D (nemščina kot prvi tuji jezik v tretjem letniku) je dijak Erik Hauzer dosegel 3. mesto v državi in srebrno priznanje. Srebrna priznanja so osvojile še dijakinje Lana Kocuvan, Nina Novak in Tina Vidonja (mentorica Gita Fras).

Izjemno znanje na državnem tekmovanju je dokazal dijak Timotej Pukšič, ki je tekmoval v kategoriji E (nemščina kot drugi tuji jezik v tretjem letniku) ter osvojil zlato priznanje iz nemščine. Prav tako se je uvrstil na izbor za nemško olimpijado.

Dobitnice srebrnega priznanja so prav tako Maja Vrečič Tivadar, Teja Rožman in Maruša Hajdinjak (mentorica vsem naštetim Gita Fras).

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine