fbpx

Novice

V okviru projekta Epruvetka, ki deluje pod okriljem Društva študentov medicine Maribor, si prizadevajo informirati in izobraževati javnost o pomenu krvodajalstva, darovanja organov in kostnega mozga. S predavanji se osredotočajo predvsem na srednješolce, saj je pomembno ozaveščati mlade, predvsem zaradi upada krvodajalstva med mlajšo populacijo. S tem namenom organizirajo brezplačna predavanja za mladostnike, ki jih izvajajo po celotni Sloveniji.

V letošnjem letu sta študenta Hozjan Hana in Klement Blaž, člana projekta, izvajala predavanja s sledečimi naslovi: krvodajalstvo, darovanje organov in kostnega mozga ter hiter pregled vseh treh tem (krvodajalstvo, darovanje kostnega mozga, darovanje organov). Celotno predavanje je bilo prilagojeno starosti in znanju poslušalcev, dovolj časa so tudi namenili vsem vprašanjem dijakov. Potrudili so se, da je le-to bilo čim bolj interaktivno in primerno za ciljno skupino poslušalcev.

Imeli smo tri predavanja, urnik je bil sledeč:

11.10–11.55, 4. va, 4. vb UV-4: Hiter pregled vseh trem tem: krvodajalstvo, darovanje kostnega mozga, darovanje organov

12.05–12.50, 3. a, 3. b, 3. c, 3. v, 3. u UV-4: Krvodajalstvo

13.00–13.45, 4. a, 4. b, 4. c, 4. d UV-4: Darovanje organov in kostnega mozga

Predavanje smo izvedli v okviru OIV, za dijake 3. in 4. letnika gimnazijskega, umetniškega programa in programa predšolske vzgoje v ponedeljek 9. 12. 2019 zadnje tri šolske ure.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine