fbpx

Novice

Petdeset mladih med 15. in 17. letom iz desetih evropskih držav se je zbralo na Mladinskem znanstvenem kongresu v Bremnu. Izbrani so bili na podlagi svojih raziskovalnih nalog z naslednjih področij: nanotehnologija za okoljske izzive, genska terapija, iskanje izvenzemeljskih virov, električna mobilnost in tehnologija blockchain. Tri dni so v skupinah s svojimi raziskovalnimi nalogami ob pomoči znanstvenikov in mladih mentorjev pripravljali skupno javno predstavitev področja, četrti dan so potekale predstavitve.

Naši izbrani dijaki so bili: Mia Hozjan (genska terapija), Maruša Hajdinjak (iskanje izvenzemeljskih virov), Erik Hauzer (tehnologija blockchain), Eva Pešti (genska terapija), Goran Jocić (električna mobilnost) in Brina Godec, lanska udeleženka kongresa, ki je kot asistentka mentorja pomagala skupini za gensko terapijo.

Cilj kongresa je bil dvigniti zanimanje mladih za znanost in raziskovanje, vzpodbujati mednarodne izmenjave znanja in sodelovanja med evropskimi dijaki. Cilji so bili doseženi, naši dijaki so tvorno sodelovali, štirje med njimi so z odlično angleščino in suverenim nastopom na zaključni prireditvi predstavljali končni izdelek svoje mednarodne skupine.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine