fbpx

Novice

Dva naša učitelja, Barbara Špilak in mag. Saša Pergar, sta se udeležila tridnevnega usposabljanja v Angliji. Usposabljanje je bilo izvedene v okviru projekta GEM, v katerem je partnerica tudi naša šola. Poleg naših dveh učiteljev so se usposabljanja udeležile tudi pridružene pedagoške delavke iz osnovnih šol in vrtcev: Renata Gabor iz OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, Nina Krajnc iz vrtca pri OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, Mihaela Meško iz Vrtca Ormož, Petra Šobak iz OŠ Prežihovega Voranca Bistrica in Anita Žižek iz vrtca pri OŠ Stročja vas.

Usposabljanje je potekalo v mestu Leeds v Zahodnem Jorkširu, v katerem ima nosilka projekta, ga. Mojca Polak Williams, svojo organizacijo Language in Your Hands. Poleg slovenskih udeležencev so se usposabljanja udeležili še vzgojitelji iz Češke in predstavniki tamkajšnje partnerske organizacije, pa tudi nekaj vzgojiteljev iz angleških vrtcev.

Na usposabljanju so udeleženci najprej prisluhnili predavanju mag. Saša Pergarja o tem, zakaj je sistematično opismenjevanje pomembno tudi v drugem oziroma tuijem jeziku in katere metode so se izkazale za najuspešnejše pri opismenjevanju v angleščini. Sledilo je dvodnevno usposabljanje za uporabo britanskega znakovnega jezika in predstavitev primerov, kako je znakovni jezik mogoče uspešno vključiti v učenje angleškega jezika v vrtcu in v prvem razredu osnovne šole. Predavanje je izvedla ga. Vicki Gilbert, ki v Angliji vodi organizacijo Tiny Signers.

Usposabljanje je bilo zelo intenzivno, a tudi izjemno poučno in udeleženci so se na njem veliko naučili. V nadaljevanju bodo lahko pridobljeno znanje pričeli vključevali v svoje delo z otroki v vrcu, učenci in dijaki, njihova dognanja in izkušnje pa bodo projektni ekipi omogočala nadaljnji razvoj projekta.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine