fbpx

Novice

Drugo lutkovno predstavo je uprizorilo Gledališče iz desnega žepka. Zgodbo o malem palčku z dolgim nosom je napisal nemški romantični pisec Wilhelm Hauff, ko je služboval kot učitelj otrok. V svojih delih pogosto komentira politično situacijo svojega časa (1. polovica 19. stol.) ter se zavzema za kaznovanje nepravičnosti in svoje upe polaga na dobrega vladarja, ki bi ljudem prinesel srečo in blaginjo.

V tokratni zgodbi lepega Jakoba doleti kazen zaradi predrznosti. Sedem let mora služiti Zeliščni coprnici, v tem času pa postane odličen kuhar. A kazen s tem ni odslužena. Coprnica ga spremeni v palčka z dolgim nosom in ga pošlje v svet. Jakob postane vojvodov glavni kuhar in spozna, da sta znanje in srce pomembnejša od lepega videza.

V igrano-lutkovni predstavi obogateni s songi so se pojavljale različne lutkovne tehnike: mimične lutke, maske, ploščate lutke pa tudi animirani predmeti in komišibaja – oblika pripovedništva ob slikah. Animatorja in igralca Boštjan Štorman in Lucija Ćirović sta spretno prehajala iz lika v lik, nagovarjala občinstvo in ga vključevala v predstavo. Za priredbo, režijo, oblikovanje in izdelavo lutk, rekvizitov ter scene je odgovoren Boštjan Štorman, glasbo pa je napisal Goran Završnik.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine