fbpx

Novice

November na GFML med drugim že vrsto let zaznamuje tudi prva obvezna ekskurzija v srednji šoli za dijake prvega letnika. Letos so čare in priložnosti našega glavnega mesta prvi spoznali dijaki umetniške gimnazije.

Deževni torek je bil kot nalašč za prvovrstne umetniške izkušnje v institucijah, ki jih v naši pokrajini žal ne premoremo. Tako so si dijaki v dvorani Kinodvora ogledali slovenski celovečeni mladinski film Gajin svet. V poplavi komercialno naravnanih filmskih vsebin in kinematografskih multipleksov je izkušnja več kot 100 let stare dvorane in spremljanje domače filmske produkcije za dijake več kot dobrodošla.

Dijaki so nato, po deževnem premoru za okrepčilo, svoje raziskovanje nadaljevali v SNG-ju Drama Ljubljana, kjer so imeli priložnost pokukati v zakulisje osrednjega dramskega gledališča pri nas. (Pre)majhni prostori, nujno potrebni obnove in oder, na katerem so nastopila vsa velika slovenska gledališka imena, so ob strokovnem vodenju pri dijakih pustila močan vstis in jim dala še večji zagon za ustvarjanje. Lahko se že veselimo prvih gledaliških in filmskih izdelkov nove generacije "umetnikov" na naši šoli.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine