fbpx

Novice

Dijaki 2. v razreda smo se v petek, 13. 9. 2019, ob 7. uri z dvema spremljevalcema odpravili na ekskurzijo na Štajersko.

Najprej smo se ustavili v Celju, po katerem nas je vodil domačin Sašo Krajnc. Med sprehodom po mestu nas je popeljal skozi zgodovino vse od predantičnih časov do danes. Ogled mesta je bil poučen in zanimiv, hkrati pa tudi zabaven in prijeten.

Obiskali smo tudi Muzej novejše zgodovine Celje, v okviru katerega deluje tudi edini otroški muzej pri nas, Hermanov brlog. Nad muzejem in zbirko igrač v njem smo bili navdušeni, najdlje pa smo se zadržali v igralnici, ki je dodobra razburkala našo domišljijo in zbudila otroka v nas.

Sledil je odmor za kosilo, med katerim smo lahko tudi sami raziskovali mestno središče.

Nato smo se zapeljali v Velenje, v katerem smo obiskali največji otroški dogodek v Sloveniji, Pikin festival. Letos so ga organizirali že tridesetič, tokrat pa je namesto ob jezeru potekal v središču mesta. Prizorišč je bilo več, dijaki pa smo lahko s pomočjo načrta in opisa dejavnosti izbirali, kaj si bomo na festivalu ogledali. Delavnic in dejavnosti je namreč toliko, da si je v kratkem času nemogoče ogledati prav vse.

Domov smo se polni vtisov in zadovoljstva vrnili šele pozno popoldne. Poleg prijetnega druženja s sošolkami in sošolci je bila ekskurzija tudi zelo koristna, saj je vsak od nas s seboj prinesel tudi kakšne zamisli, ki jih bo lahko v prihodnosti uresničil bodisi v vrtcih bodisi na delavnicah, ki jih za predšolske otroke pripravljamo na naši šoli.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine