Novice

Evropski teden mobilnosti je teden v letu, ko ljudje združimo moči in na glas osveščamo o spremembi mobilnostnih navad. Letos se je pod sloganom »Gremo peš.« odvijal od 16. do 22. septembra 2019. Ljudje veliko potujemo, a redko pomislimo na to, kako priti do želenega cilja z manjšimi potovalnimi stroški in s čim manjšimi izpusti toplogrednih plinov. Morda se bomo v prihodnje na telovadbo odpravili peš in se tako znebili odvečnih kilogramov, v službo pripeljali v prijetni družbi sodelavke kot sopotnice in ob tem pozabili na skrbi s parkiranjem? Prav s tem namenom se je tudi naša šola na prošnjo občine Ljutomer aktivno vključila v izvedbo dneva brez avtomobila.
Namen različnih aktivnosti je bil ozaveščanje otrok, tudi najmlajših, o pomenu trajnostne mobilnosti, ki prispeva k večji kakovosti bivanja, čistega okolja in tudi zdravja. Dijaki 2. letnika predšolske vzgoje so pripravili pet ustvarjalnih delavnic z naslednjih področij: matematika, jezik, gibanje, glasbena in likovna umetnost. Za otroke iz vrtca in osnovnošolce prve triade so dijaki sami pripravili različne didaktične in družabne igre, kot so Prometni spomin, Prometni človek ne jezi se, Puzlle, pa tudi različne plesne animacije oz. koreografije. Največ zanimanja so otroci pokazali za vožnjo s poganjalčki čez poligon. Otroci so morali priti skozi različne ovire po varni poti do cilja.
Vse potrebne rekvizite za izvedbo delavnic so dijaki načrtovali in izdelali pri strokovnem modulu družboslovje za otroke. Kot bodoči vzgojitelji so se pri tem preizkusili v kreativnosti in inovativnosti. Obenem so otrokom dali nasvete, kako se varno vključevati v promet, kako se pravilno obnašati v prometu in kako poskrbeti hkrati tudi za varnost ostalih udeležencev v prometu. Otroci so se z velikim veseljem vključevali v delavnice, v katerih so pokazali veliko znanja s področja prometa.
Aktivnosti so izvedli tudi Policijska postaja Ljutomer in člani Avto-moto zveze Ljutomer, za plesno animacijo pa je poskrbela Plesna šola Urška. Skratka, bilo poučno, zanimivo, igrivo in veselo.
Otroci, srečno in varno v novo šolsko leto!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije