fbpx

Novice

Z uvrstitvijo med prve štiri na nacionalnem srednješolskem tekmovanju o poznavanju EU so si dijaki GFML priborili sodelovanje na Euroscoli, ki je potekala v Evropskem parlamentu v Strasbourgu.
Tako je poslanske klopi Evropskega parlamenta zasedlo več kot 450 mladih iz 20 držav članic Evropske unije. Med njimi je bilo tudi 12 ljutomerskih gimnazijcev, ki so skupaj s sovrstniki iskali odgovore na aktualne evropske težave. Svoje poglede in stališča so zastopali v okviru šestih delovnih skupin (Kako spodbujati trajnostni razvoj?, Ali lahko omejimo človekove pravice, če je ogrožena varnost?, Kakšna naj bo evropska razvojna politika?, Kakšna naj bo prihodnost Evrope?, Kakšno vlogo naj ima Evropa pri migracijah in integraciji? in Zaposlovanje mladih, evropski izziv?). Po celodnevnem zasedanju so sprejeli predloge, ki jih bodo obravnavali »ta veliki« evropski poslanci na enem izmed prihodnjih zasedanj novega sklica Evropskega parlamenta.
Dijaki z aktivnim sodelovanjem v simulaciji delovanja Evropskega parlamenta niso dobili zgolj vpogleda v delovanje evropskega politično-birokratskega stroja, ampak so s svojimi idejami ter predlogi morebiti vplivali tudi na bodočo evropsko zakonodajo.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine