fbpx

Novice

Dijaki naše šole so tudi v letošnjem šolskem letu sodelovali v tekmovanju iz znanja geografije in dosegli odlične rezultate. Januarja je potekalo šolsko tekmovanje, ki se ga je udeležilo 65 dijakov gimnazijskega programa in12 dijakov predšolske vzgoje. Tema 24. tekmovanja je bila zelo aktualna, in sicer Migracije – geografsko zgodovinska pokrajinska posebnost sveta. Tekmovalci so morali na vseh stopnjah tekmovanja proučiti veliko knjižnih in internetnih virov, ki so vsebovali članke, povezane z vzroki, vrstami in s posledicami migracij. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz pisnega in terenskega dela. Dijaki so izkazali veliko kompleksnega geografskega znanja, saj je bilo na šolskem tekmovanju podeljenih kar 31 bronastih priznanj. Osem najuspešnejših dijakov; Luka Franov, Nino Bogatin, Jan Lorenčič, Veronika Poštrak, Timea Lebar,Tina Raj, Lea Hul in Luka Marič se je udeležilo območnega tekmovanja, ki je bilo izvedeno marca na Gimnaziji Ravne na Koroškem.

Tini Raj in Janu Lorenčiču se je uspelo uvrstiti med najboljše tekmovalce območnega tekmovanje, s čimer sta bila uvrščena na državno tekmovanje v Podčetrtku. Srednješolski tekmovalci so naprej opravili terenski del tekmovanja, kjer so raziskovali naravnogeografske pojave in procese tega kraja. Potem so še reševali teoretični del tekmovanja. Vodja tekmovanja, Danijel Lilek, je v uvodnem pozdravu zaželel tekmovalcem veliko uspeha in poudaril, naj na tekmovanju zmaga geografija. In res je zmagala geografija.
Oba naša tekmovalca sta namreč izkazali veliko znanja. Jan Lorenčič je osvojil zlato priznanje, Tina Raj pa srebrno priznanje.


Obema iskrene čestitke!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine