fbpx

Novice

Konec aprila smo se dijaki drugega in tretjega letnika s profesoricami podali na izbirno ekskurzijo v Berlin. Potovanje z avtobusom je običajno naporno, a potujoči smo s sabo vzeli obilo dobre volje in noč na avtobusu je minila, kot bi trenil. Pred prihodom v Berlin smo se ustavili v Potsdamu in si ogledali čudovit park Sanssoucci in mogočno istoimensko poletno rezidenco pruskega monarha Friderika Velikega.

Ogled Berlina se je začel pri Brandenburških vratih, kjer je bil čas za prve fotografije Berlina, nato pa smo se odpravili po ulici Unter den Linden proti nekdanjemu vzhodnemu delu Berlina na trg Alexanderplatz. V današnjem modernem Berlinu vedno bolj izginjajo razlike med nekdanjim vzhodnim in zahodnim delom mesta, nekaj zgodovinskih dejstev smo si ogledali v muzeju Nemške demokratične republike, kjer smo lahko sedli v trabanta, nekoč priljubljeno vozilo v vzhodni Nemčiji. Trg Potsdamer Platz je na nas naredil velik vtis z moderno arhitekturo, prav tako kupola nemškega parlamenta, na katero smo se povzpeli. Vožnja z ladjico nam je ponudila pogled na mesto iz druge perspektive in čeprav nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno, smo zelo uživali. Ostanki Berlinskega zidu so danes turistična atrakcija, malo pa smo le začutili, kakšno je bilo življenje v razdeljenem mestu.

Danes je Berlin moderno mesto, v katerem ne manjka zabave in kulturnih dogodkov, v njem se počutiš varno in domače. Berlin vabi, da ga obiščeš spet in spet.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine