Novice

Dijaki GFML, ki bodo opravljali maturo iz zgodovine ali geografije, so na terenu spoznavali posebnosti in kulturne znamenitosti Goričkega ter Porabja. Najprej so v Murski Soboti obiskali binkoštno cerkev, kjer sta binkoštna pastorja predstavila posebnosti njihove veroizpovedi.
V Bodoncih je dijake sprejel duhovnik Simon Sever in predstavil značilnosti evangeličanske veroizpovedi. Pot je vodila na Grad, kjer so si ogledali največje grajsko poslopje v Sloveniji, spoznali so zgodovino gradu in njegovih lastnikov ter se sprehodili po prostorih te mogočne zgradbe. Nato so se odpravili v bližnji doživljajski park Vulkanija, kjer so na zanimiv in duhovit način spoznali geološko zgodovino današnjega Goričkega in glavne značilnosti vulkana, ki je deloval na tem območju, in delovanje vulkanov na splošno.
Dijaki so ekskurzijo nadaljevali v Porabju. Sprejela jih je Marjana Sukič in jim predstavila položaj Porabcev danes, njihove organizacije in dejavnosti, ki jih še poskušajo ohranjati pri življenju. Sprehodili so se po Monoštru, stopili tudi v muzej in cerkev. Potepanje jih je vodilo še do muzeja Stražarji ob meji, ki je v Števanovcih. Na koncu so se ustavili še ob obeležju v Ženavljah, posvečenem pristanku dveh belgijskih znanstvenikov.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije