fbpx

Novice

Sožitje različnosti se glasi naslov mednarodne likovne kolonije, ki se je letos izvedla že tretjič. Po uspešni prvi izvedbi na naši šoli smo kolonijo z ohranjeno obliko in vsebino, sedaj že lahko rečemo tradicionalno, tokrat izvedli na Hrvaškem. Organizatorka kolonije je bila Druga gimnazija Varaždin. Najprej smo se udeleženci zbrali na varaždinski gimnaziji, kjer so gostje po krajšem kulturnem programu izžrebali svojega gostitelja. Z naše šole sta se kolonije udeležila Lina Horvat, dijakinja prvega letnika, in David Pučko iz drugega. Ostali umetniki so prihajali še z BORG-a v sosednji Avstriji, z umetniške gimnazije v Novi Gorici ter z Dvojezične srednje šole v Lendavi.
Udeleženci so se med seboj hitro ujeli in začeli usklajevati ustvarjalne ideje. V parih je bilo treba ustvariti dve sliki. Bili so zelo kreativni, predvsem pa so znali slediti osnovnemu namenu, združiti različnost v nekaj harmoničnega, skupnega.
Poleg ustvarjalnega dela se je odvijal še spremljevalni program. Bogato zgodovino Varaždina nam je predstavil kustos muzeja varaždinskega gradu. Vzdušje življenja v tem majhnem, a sila prijetnem in urejenem mestu, smo začutili in doživeli skozi sprehod po mestu. Gostitelji so pripravili tudi igro iskanja skritega zaklada, ki je prav tako pripomogla k medsebojnemu druženju, spoznavanju kraja in utrjevanju stkanih vezi med udeleženci.
Na koncu smo v palači Herzer pripravili razstavo ustvarjenih del. Kot prejšnja leta smo tudi tokrat glasovali o najuspešnejšem avtorskem paru. Najvišje število točk je dobil novogoriško-varaždinski par dijakinj. David Pučko je skupaj s svojo gostiteljico pristal na odličnem tretjem mestu.Trije dnevi so minili, kot bi trenil, gostoljubnost naših varaždinskih gostiteljev in sproščeno vzdušje pa so botrovali temu, da je bilo slovo polno toplih objemov in obljub o snidenju prihodnje leto v Avstriji.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine