fbpx

Novice

Na mednarodnem tekmovanju v Lendavi, skozi katerega naj bi mladi in strokovni delavci na šolah spoznali poklice, ki so v regiji perspektivni in s strani delodajalcev zaželeni, sta se pomerili dve zmagovalni skupini iz predtekmovanj. Iz Madžarske je bila to skupina Strokovne šole Čerhati Šandor iz Velike Kaniže (Nagykanisza) z nalogo Start projekt in skupina iz Slovenije z GFML z nalogo Kako potrošniku približati ekološko zelenjavo.
Mednarodna komisija je imela zelo težko nalogo, saj sta bili obe nalogi odlični in je bilo potrebno še dodatno tekmovanje v obliki testa o podjetnosti. Po izenačenem rezultatu tudi pri pisanju testov je odločilo dejstvo, katera od skupin je s svojo raziskavo bolj doprinesla k splošnemu ozaveščanju ljudi o problemu, ki je bil njihov raziskovalni izzivi. Tako je zmagala skupina naše gimnazije, in sicer z izzivom Kako potrošniku približati ekološko zelenjavo, katerega avtorji so Timotej Pukšič, Jakob Sraka, Maj Voršič in Daša Žuman. Dijaki zmagovalne skupine so mednarodno komisijo in podjetje PANVITA, d. d., najbolj prepričali s sloganom PAZI, KAJ DAŠ VASE, IN NE TOLIKO, KAJ DAŠ NASE!
Zmagovalci so bili povabljeni tudi na ogled podjetja PANVITA, kar bo pripomoglo k lažjemu razumevanju izzivov, s katerimi se podjetje srečuje pri svojem delovanju. Mogoče jim bo uspelo rešiti še kakšnega ...

Čestitamo!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine