fbpx

Novice

Letos je že četrta generacija dijakov opravljala izpit za Nemško jezikovno diplomo druge stopnje (DSD II, stopnja B2-C1). Tako je do sedaj že skoraj 70 dijakov opravljalo ta izpit na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, večina uspešno. Za 27 letošnjih kandidatov bomo rezultate dobili predvidoma meseca marca.

Izpit za nemško jezikovno diplomo je sestavljen iz štirih delov, ki preverjajo dijakovo bralno in slušno razumevanje, ustno komunikacijo in sposobnost pisanja precej zahtevnega eseja. Opravljen izpit DSD dokazuje aktivno znanje nemškega jezika na zelo visoki ravni, diploma DSD II pa dijakom odpira vrata večine univerz v nemško govorečih deželah.

Razveseljiva novica današnjega dne pa je, da smo od nemške »Kultusministerkonferenz« (Konferenca ministrov za šolstvo), ki ta izpit pripravlja in izvaja, dobili novico, da so odobrili našo vlogo za izvajanje priprav na izpit DSD I, ki pomeni stopnjo A2 - B1. Tako bodo naši dijaki od naslednjega šolskega leta dalje lahko pri nas opravljali tudi DSD na prvi stopnji. Opravljen izpit na prvi stopnji je odlična referenca za iskanje zaposlitve na nemško govorečem območju in zato pričakujemo, da ga bo opravljalo tudi veliko dijakov predšolske vzgoje.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine