fbpx

Novice

Letošnja sezona lutkovnega abonmaja se je zaključila s predstavo Svetlane Makarovič: Ščeper in Mba, v izvedbi Lutkovnega gledališča Maribor. Predstava se ponaša s fascinantno premakljivo sceno, prisrčnimi lutkami in odličnimi lutkarji, ki so nas z doživeto dramatizacijo in petjem ob bogati instrumentalni podlagi popeljali v svet Ščepa, ki si bolj kot vse na svetu želi svoj mir.
Ščeper je majhna žival, nič večja od ščepa. Ima vrečo, napolnjeno s sanjami, in to mu zadostuje. Živi mirno, samotarsko življenje, dokler se v njegovo bližino ne pritepe lisica, ki ga želi pojesti. Takrat se Ščeper odpravi iskat nov samotni kotiček, kjer pa se mu pridruži ranjeni golob. Zasede mu posteljo in Ščeper mu mora nositi hrano in vodo. Hitro se naveliča njegove družbe in si poišče nov skrit kotiček, iz katerega ga kmalu prežene mišja družina. Jezen se začne ščeperiti in iz Ščepa zraste Ščeper. In ker ima res rad samotarsko življenje, si ponovno poišče skrito razpoko, pred katero se kmalu naseli Mba. Mba ni črv in ni kačica, obema pa je malo podobna. In podobna je Ščeperju, saj ima tudi ona rada samoto. Vsak zase se samotno navadita drug na drugega. Ko Mba za nekaj dni izgine, Ščeper postane žalosten. Razveseli se je, ko se vrne. Postaneta prijatelja, saj drug od drugega ničesar ne zahtevata in ničesar ne pričakujeta. Obema zadostuje že bližina drugega.
Zgodba je vsekakor aktualna tudi v današnjem času, saj si vsak izmed nas kdaj zaželi samote, ko bi lahko le v miru počival, sam, čisto sam in v popolni tihoti ali pa morda tudi v družbi nekoga, ki našega miru kljub svoji prisotnosti ne bo zmotil.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine