fbpx

Novice

Prvi meseci vsako leto znova poskrbijo za bogato bero najvišjih priznanj dijakov GFML. Tokrat so se izkazali na področju nemščine, saj so osvojili kar 4 zlata priznanja in 9 srebrnih priznanj. Državno tekmovanje iz znanja nemščine za 2. in 3. letnike srednjih šol, na katerega se je uvrstilo 16 dijakov GFML, je letos potekalo 5. februarja 2019 na Srednji ekonomski šoli v Mariboru.

V kategoriji A (2. letnik, nemščina kot prvi tuji jezik) je dijak Erik Hauzer dosegel odlično drugo mesto v državi in srebrno priznanje, saj je v tej kategoriji zlat le en dijak v Sloveniji. Srebrno priznanje si je priborila dijakinja Lana Kocuvan.

Dijakinja Maja Vrečič Tivadar je v kategoriji B (2. letnik, nemščina kot drugi tuji jezik), v kateri je tekmovalo 60 dijakov iz cele Slovenije, dosegla odlično 3. mesto v državi in zlato priznanje. Le ena točka do zlatega priznanja je zmanjkala Teji Rožman, ki je osvojila srebrno priznanje. Poleg nje sta srebrno priznanje osvojila še Timotej Pukšič in Maruša Hajdinjak.

V kategoriji E (3. letnik, nemščina kot drugi tuji jezik) sta zlato priznanje dosegla Nina Klement in Nikolaj Dervarič, srebrna priznanja pa Sara Perša, Jurij Šumak, Primož Škafar in Marko Matko Ficko. Odlična Iris Benkovič je tekmovala v kategoriji F (3. letnik, prvi in drugi tuji jezik skupaj, srednje strokovne šole) in dosegla 3. mesto v državi ter zlato priznanje. Dijake so na tekmovanje pripravljale mentorice Martina Vogrinec, Milojka Vaupotič Kučan, Gita Fras in Liljana Kosič.

Iskreno čestitamo dijakom in mentoricam!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine