fbpx

Novice

Na prošnjo vodstva Vrtca Cezanjevci smo za njihove otroke s skupino dijakinj iz 3. va pripravili glasbeni program, povezan z njihovo trenutno tematiko. Rdeča nit druženja so bile izbrane otroške pesmi, za katere smo jih motivirali z uvodnimi ugankami, dopolnjevankami, glasbenimi ugankami in s slikovnim materialom. Pesmice smo jim zaigrali na različne načine: v kitarskem triu, z orffovo skupino, brez petja in s petjem, pri izvajanju njim znanih pesmic pa smo jih povabili k pripevanju.

Instrumenti še posebej pritegnejo otroke, nanje si želijo tudi sami zaigrati. Zato smo za vsakega od otrok pripravili improvizirani instrument, da smo lahko skupaj spremljali pesem Zajček Dolgoušček, pri čemer so zelo uživali.

Ker so v vrtcu pripravili predstavo Muca Copatarica in znajo pesem o njej tudi zapeti, smo jo skupaj zapeli ob klavirski spremljavi, zatem pa smo ob petju in klavirski spremljavi še skupaj večkrat zaplesali. Ob koncu našega druženja smo jih prosili, da so nam ob klavirski spremljavi odločno in ponosno zapeli vrtčevsko himno.

Otroci so bili za sodelovanje ves čas zelo motivirani in so z veseljem prepevali ter zaigrali z nami, ob plesu pa so se še dodatno razživeli.

Dekleta so imela pri pripravi možnost uporabiti svoje znanje, ki so si ga doslej pridobila pri pouku. Ob izvedbi so se morala otrokom prilagajati ter upoštevati njihove predloge in želje. Čeprav je naše enourno druženje terjalo veliko več ur priprav in vaj, tako individualnih kot tudi skupinskih, so se dekleta srečanja z otroki na naši šoli veselila, ob koncu pa so bila zelo zadovoljna. Veselje in iskrice v otroških očeh so bile vredne vsega našega truda. Dijakinje, bogatejše za pozitivne izkušnje, si podobnih srečanj želijo še več.

Po izrečenih ustnih zahvalah in čestitkah za uspešno izpeljano glasbeno druženje smo prejele še pisno zahvalo: »Iz vrtca Cezanjevci se vam iskreno zahvaljujemo za vaš trud, ki ste ga vložili v pripravo in izvedbo glasbene dejavnosti za naše otroke. Strokovne delavke, ki smo bile prisotne, smo bile zelo presenečene nad organizacijo in izvedbo. Otroci pa so ves čas uživali in tudi kasneje pripovedovali o dejavnostih, ki smo jih skupaj izvajali. Iz srca se vam zahvaljujemo, da ste nam polepšali dopoldne ,in vas prijazno pozdravljamo iz našega vrtca.«

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine