Novice

Na Gimnaziji Celje-Center je potekal tretji debatni turnir, ki se ga je s štirimi ekipami in mentorico Liano Miholič udeležila tudi naša gimnazija.
Trditev, na katero so se pripravljali ob petkih popoldne, se je glasila: »Vlade držav z velikim številom migrantov bi morale spodbujati nastanek etnično homogenih naselij ali predelov.« V Celju je vsaka ekipa je zagovarjala obe strani. Potem so debatirali še na impromptu trditev, za katero so izvedeli eno uro pred začetkom debate in se nanjo pripravljali brez elektronskih pripomočkov ali mentorjev. Tokrat so razpravljali o temi »Obžalujemo porast resničnostnih tekmovalnih šovov kot obliko popularne zabave.«
Rezultati ljutomerskih debaterjev so bili zopet odlični. Na slovenskem turnirju je 8. mesto zasedla ekipa Lotmerk A (Zala Gorjak, Pia Zupančič in Martin Norčič), 4. mesto pa ekipa Lotmerk B (Jure Šimonka, Iva Špilak in Urška Filipič). Tudi na angleškem turnirju so naši debaterji dosegli dobre rezultate. Na odličnem 5. mestu je pristala ekipa GFML A (Meta Štuhec, Živa Buzeti in Nik Slavic).
Ni pa manjkalo tudi individualnih uspehov. Na slovenskem turnirju so se kar trije naši debaterji znašli med najboljšimi govorci turnirja. Urška Filipič je postala najboljša govorka slovenskega dela turnirja, Iva Špilak je zasedla 4. mesto, Jure Šimonka pa 6. mesto. 
Časa za počitek pa ljutomerski debaterji ne bodo imeli veliko, saj se vsi z veliko vnemo že pripravljajo in veselijo mednarodnega debatnega turnirja, ki ga bo naša gimnazija gostila med 7. in 9. marcem. 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije