fbpx

Novice

V sklopu lutkovnega abonmaja smo tokrat imeli priložnost videti odlično lutkovno-igrano predstavo Trobla in ključ, z elementi plesa in glasbe, v produkciji Prešernovega gledališča Kranj.
Cirkusanta Trobla in Beno sta nerazdružljiv par. Skupaj preživljata prosti čas, denar pa služita s plesno-glasbenimi nastopi. Nekega dne na njun oder zaide čudovita plesalka Ajša. Bena njena lepota poponoma očara, Trobla pa postane ljubosumna. Zato se domisli, da bi skrila ključ glasbene skrinjice, s katero Ajša lahko igra in čudovito pleše. Tako Ajša ne bo mogla plesati in bo vsa Benova pozornost zoper namenjena samo njej. Žal se zgodi, da ključ Trobli nehote zdrsne v grlo in se ji tam zatakne. To privede do vrste komičnih zapletov pri njunih nastopih, saj ju zaradi njenega neprijetnega zvoka poslušalci izžvižgajo. Kljub vsem zapletom in nevšečnostim se zgodba o prijateljstvu, ljubezni in ljubosumju srečno konča.
Besedilo za pesmi je napisal Kim Komljanec, avtorja glasbe sta Metod Banko in Miha Klemenčič, lutke je oblikovala in izdelala Mateja Šušteršič, za scenografijo in kostumografijo ter režijo pa je poskrbela Lea Menard, ki je poleg Gorke Berden predstavo tudi odigrala.

Foto: Prešernovo gledališče Kranj

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine