fbpx

Novice

Sredi šolskega leta se izvede obilica tekmovanj z različnih področij. Tudi letos je tekmovanje iz angleščine za dijakinje in dijake 2. letnika potekalo na zanimiv in sodoben način. V skupinah od 3 do 5 dijakov so namreč morali posneti film v angleščini na temo Imagine – Predstavljajte si/Domišljajte si. Dolžina izdelkov je bila omejena na 4 minute, žanr pa so lahko izbrali dijaki sami.
Tekmovalna preizkušnja je pisana na kožo našemu oddelku umetniške gimnazije, zato smo se odločili, da ustvarjalno povežemo delo pri predmetih angleščina ter fotografija in film, 2. u-razred pa je na tekmovanju sodeloval v celoti. Dijaki so v pisanje scenarijev, pregledovanje in popravljanje besedil, konzultacije z mentorji, snemanje ter montiranje filmov vložili tudi kar nekaj ur svojega prostega časa, nad njihovim tehničnim znanjem pa je ves čas bedel profesor Ludvik Rogan. Vendar so se dela lotili z veseljem in navdušenjem. Tako smo iz treh oddelkov 2. letnika, v katerih v letošnjem šolskem letu angleščino poučujejo profesorji mag. Saša Pergar, Liana Miholič, Mojca Rižnar - Nedeljko in Beverley Landricombe, skupaj prijavili kar 7 skupin – največ doslej, odkar tekmovanje poteka v tej obliki.
Nagrajeni so bili vsi filmi z naše šole. V kategoriji A 1 – angleščina kot prvi tuji jezik za dijake, ki obiskujejo gimnazijo, smo prijavili 5 filmov in za film "Happy Wife, Happy Life" Aneja Kavaša, Žive Ritlop, Klare Vinčec, Brie Farkaš in Sarah Friškič, ki je skupaj s še dvema filmoma zasedel prvo mesto, prejeli zlato priznanje. Za filme "The Woodsman" Maja Ferlina, Nina Bogatina, Erik Hauzerja in Filipa Škrgeta, "Cold Heart" Lana Časarja, Žane Horvat, Marka Rengea, Matica Dominka in Laure Podgoršek ter "Taken" Inje Lebar, Urške Žižek, Lucije Foltin in Sare Kovač smo prejeli srebrno priznanje, za film "If Only" Žanmarka Čeha, Lucije Čolnik in Taje Berič pa bronasto priznanje.
V kategoriji C – angleščina kot prvi tuji jezik za dijake, ki so več kot eno leto bivali na angleško govorečem področju, smo za film "The Perfect Plan" Lare Krnič, Lorien Landricombe, Vanesse Pukšič, Hane Pušenjak in Larise Šek, ki je dosegel najvišje število točk med vsemi filmi v vseh kategorijah na tekmovanju, prejeli zlato priznanje.
V kategoriji D – angleščina kot drugi tuji jezik za dijake, ki obiskujejo gimnazijo ali 4-letno strokovno srednjo šolo, pa smo za film "Sunshine After the Rain" Sare Sukič, Tine Vidonja, Nine Novak, Nise Čahuk in Lee Lainšček prejeli srebrno priznanje.
V vseh treh kategorijah, v katerih je naša šola sodelovala, smo torej osvojili 2 zlati, 4 srebrna in 1 bronasto priznanje.

Iskrene čestitke dijakom in njihovim mentorjem!

video gfm media

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine