Novice

Zgodba o vilinčku Silvestru je avtorski projekt Barbare Vidovič, ki je skupaj z Aljo Kapun poskrbela še za glasbo in lutkovno predstavo tudi odigrala.
Vilinček Silvester, ki praznuje 14 let, dobi od vilinske kraljice prav posebno nalogo: na zadnji večer leta mora zasnežiti vasico Dobrinjo. Če mu to uspe brez pomoči, bo sprejet med odrasle vilince. Vendar mu načrte prekriža vilinčica Sofija iz sosednjega plemena. Tudi ona je rojena na isti dan in tudi ona je od vilinske kraljice dobila isti ukaz. Med njima se prične srdito rivalstvo. Nagajata si na vse mogoče načine in poskušata pregnati drug drugega. Obmetavata se z vodnimi kepami, se spotikata in mečeta z oblakov ... Njun boj se nadaljuje, vse dokler se Sofija ne poškoduje. Silvester jo reši in tako med njima preskoči iskrica. Svetla luna obsije vasico Dobrinja in takrat se spomnita: SNEG!
Silvester in Sofija se objameta in poletita visoko v nebo, na vasico pa začne padati na tisoče drobnih snežink.
Čeprav jima ni uspelo dobiti kraljičinega priznanja in ju bodo odrasli še vso leto imeli za otroka in čeprav tudi čarati še ne bosta smela, sta Sofija in Silvester vseeno najsrečnejša vilinca na planetu, saj sta dobila najboljše darilo: spoznala sta drug drugega.
Predstava Talija gledališča je bila odigrana ob zanimivi sceni, z minimalnimi lutkovnimi rekviziti, zato pa se je samo sporočilo toliko bolj dotaknilo zbranih otrok in dijakov predšolske vzgoje.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije