Novice

V Zagrebu je potekal največji mednarodni debatni turnir v Evropi, imenovan Winter Holidays Open, ki poteka pod okriljem Hrvaškega debatnega društva. Med več kot 90 ekipami je imela svojega predstavnika na turnirju tudi naša gimnazija, ki so jo zastopali dijaki četrtega letnika Vanja Vogrinec, Luka Hauko in Urška Filipič, kot sodnica je na turnirju sodelovala bivša dijakinja Betka Perc.
Turnir je potekal v šestih krogih, od tega so se štirje odvijali na v naprej pripravljene trditve, dva sta bila impromptu. Debaterji iz kar 12 različnih držav so tako razpravljali o 100-odstotnem davku na dedovanje, o STEM-izobrazbi, o legalni odgovornosti staršev za zločine svojih mladoletnih otrok in o oglaševanju v športu.
Ljutomerski debaterji so dosegli zelo dober rezultat, saj so turnir končali s kar štirimi zmagami. Kljub napornemu urniku so si uspeli ogledati eno najlepših božičnih mest, izmenjati poglede in ideje z debaterji s celega sveta ter nabrati veliko izkušenj, ki jim bodo koristile v prihodnosti.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije