fbpx

Novice

Odlično zastavljeno in oblikovano razstavo Ljudsko slovstvo smo pripravili v sklopu Miklošičevih dnevov 2018. Na razstavnih stojalih na hodniku v pritličju šole smo v velikem formatu predstavili ročno izdelane knjige Kurent, Lepa Vida, Kralj Matjaž. Knjige sta izdelale dijakinje Kaja Turha, Sara Zver in Nicole Annette Bukovec iz 3. vb. Slike mitoloških bitij in likov: Zmaj, Srebrnokrilec, Dobra vila, Zlata ribica, Kača s kronico, Enorog, Zlatorog in druge, so z izjemno domišljijo in estetskim čutom ustvarile dijakinje iz 4. va, Evelin Benkovič, Kaja Markovič in Nika Erjavec. Slike z okrasjem in lučkami so popestrile predstavljeno literaturo, bogat izbor knjig ljudskega slovstva v prozi (pripovedke, bajke, legende, pravljice), lirsko in epsko pesništvo ter dramatiko.
V otvoritvenem programu in recitalu so sodelovali Eva Kegel, Tiffany Pilhar, Jure Šimonka, Staša Kaučič, Lina Miholič iz 1. u ter Ane Mari Antolin iz 1. a. Vabilo na razstavo sta oblikovali Katja Šonaja in Eva Marija Novak iz 1. b.
Obiskovalci razstave, posamezni dijaki in profesorji ter dijaki prvih in tretjih letnikov skupaj s profesorji, Sašo Pergarjem, Mojco Rižnar Nedeljko, Klaudijo Tivadar, so bili nad predstavitvijo ljudskega slovstva navdušeni.
Dodajamo nekaj njihovih vtisov: »Razstavo sem si z veseljem ogledala. V celoti moram priznati, da ste se zelo potrudile. Lepa je ilustracija zmaja. Ribica in mehurčki s pregovori - super! Všeč so mi upodobitve na črnem papirju, ker so likovno čistejše v prostoru … Lepo! Tako naprej!« TanjaTrajbarič Lopert, prof.; »Zelo so nam bile všeč razstavljene slike, knjige in ljudski pregovori,« dijaki 1. a; »Navdušil me je Zlatorog, ker me spominja na prebrano legendo,« Grega; »Slike so zelo skrbno in lepo narisane, odlično je bilo predstavljeno ljudsko slovstvo,« Karmen; »Čestitke, krasna, poučna razstava!« Niko, Vid, Lana.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine