fbpx

Novice

Dijake 1. letnikov obeh gimnazijskih programov je pot popeljala v slovensko prestolnico. V Narodni galeriji so spoznavali umetnost, ki je nastajala na slovenskih tleh med gotiko in poznim 19. stoletjem, v Moderni galeriji pa umetnost 20. stoletja. Predstavljeni so bili najpomembnejši avtorji posameznega obdobja in podrobna ikonografska ter ikonološka analiza izbranih del, s čimer so dijaki utrdili in poglobili snov, pridobljeno v šoli. Ogled originalnih del omogoča pristnejši stik in poglobljeno doživetje umetniškega dela, hkrati pa pripomore k razvijanju pozitivnega odnosa do kulturne dediščine in h krepitvi narodne identitete.
Obisku obeh galerij je sledil ogled NUK-a, ki je del bogatega arhitekturnega opusa našega največjega arhitekta Jožeta Plečnika. Na kratko so bili seznanjeni s simboliko, ki jo je vnašal v svoje delo, ki se ga je vedno loteval kot oblikovanja celostne umetnine. Spoznali so tudi način izposoje in uporabe ter hrambo knjižničnega gradiva v NUK-u.
Za gledališko doživetje so poskrbeli v SNG Drama, kjer so si dijaki ogledali Ta veseli dan ali Matiček se ženi. Komedija je navdušila zbrane s kopico komičnih situacij in sočnih dialogov.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine