fbpx

Novice

Konec oktobra je v glavnem mestu Grčije, države, v kateri se je rodila demokracija, potekal mednarodni dogodek, imenovan Creating Critical Minds and Voices in Europe v organizaciji IDEA NL in s finančno podporo programa Europe for Citizens. Na njem so sodelovale delegacije dijakov z Nizozemske, s Češke, iz Litve, Italije, s Slovaške, iz Velike Britanije, Estonije, s Poljske, Finske, iz Grčije, Bolgarije, Latvije, z Madžarske, iz Romunije, Belgije in devetčlanska delegacija iz Slovenije, v kateri sta bili tudi naša dijakinja Meta Štuhec in mentorica debate na GFML profesorica Liana Miholič.
130 srednješolcev iz 16 držav se je v petih dneh učilo in bilo aktivnih na vsebinskih delavnicah ter družabnih dogodkih, povezanih s kritičnim mišljenjem, aktivnim državljanstvom in aktualnimi problemi evropskih integracij. Dogodek je potekal v angleškem jeziku. Vsi sodelujoči so debatirali na temi: Volilna udeležba bi morala biti obvezna in Mediji ne bi smeli razkriti etnične pripadnosti osumljencev kriminalnih dejanj. Zadnji dan so obeležili z okroglo mizo, na kateri so sodelovali prebežniki v Grčijo. Formalnemu delu je sledilo druženje na kulturnem večeru, na katerem so delegacije predstavile svoje države s hrano, plesom in petjem.
Obe predstavnici GFML sta dogodek izkoristili tudi za promocijo svoje šole in sodelujoče povabili na mednarodni debatni turnir, ki bo na začetku marca 2019 v Ljutomeru.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine