fbpx

Novice

Dijaki predšolske vzgoje si bodo tudi letos ogledali pet predstav v sklopu lutkovnega abonmaja. Na ta način bodo pobliže spoznali elemente lutkovno-gledaliških predstav, z ustvarjanjem katerih se srečajo v 3. letniku. 
Žogica Marogica Jana Malika je bila ena izmed najbolj priljubljenih predstav mariborskega Lutkovnega gledališča vse od njene prve uprizoritve v letu 1985. Izvedena je bila preko 550-krat. Tokrat je šlo za obnovitev predstave iz leta 1994, v režiji Tineta Varla in s čudovitimi izvirnimi lutkami Antona Jezovška. 
Babica in Dedek že dolgo živita sama, da jima v jeseni življenja ne bi bilo tako dolgčas, si močno želita punčko ali fantka, ki bi z njima živel na stara leta. Želja se jima kmalu uresniči, saj skozi okno kar naenkrat prileti žogica. In to ne čisto navadna žogica, ampak žogica, ki zna govoriti. Da bi potešila njeno lakoto, se Dedek in Babica odpravita po mleko in kruh. Ko je žogica sama doma, jo skozi odprto okno opazi Zmaj Tolovaj. Vabi jo, naj gre z njim, da se bodo njegovi mali zmajčki lahko igrali z njo. Žogica se sprva brani, ko pa po nesreči razbije lonček, se hitro oprime zmajevega repa in skupaj odletita. Žalostna Dedek in Babica jo gresta iskat. Vsepovsod sprašujeta po njej. Končno na koncu mesta zaslišita znani drobni glas in na visokem drogu zagledata svojo Žogico Marogico. Ker sta sama prešibka, da bi nagnala hudobne zmaje, za pomoč zaprosita zbrane otroke v dvorani, da jima jih pomagajo odpihniti in tako rešiti njuno Žogico Marogico. 
Otroci so v predstavi navdušeno sodelovali, iz dvorane se je slišalo najprej tiho, pritajeno, kasneje pa vse glasnejše petje otrok. Prepričani smo, da jim bo, tako kot nam, zdaj že znana melodija še dolgo odmevala v ušesih.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine