fbpx

Novice

Vsakoletna mednarodna dijaška izmenjava z uršulinsko gimnazijo z Dunaja je bila tudi letos nekaj posebnega. Dijaki 3. a so se že pred obiskom preko družabnih omrežij spoznali s svojimi avstrijskimi vrstniki. Tridnevno srečanje pri nas v Ljutomeru se je marsikomu med udeleženci zdelo prekratko in dijaki se že veselijo aprilskega druženja na Dunaju. 
Gostom smo predstavili šolo in Ljutomer, popeljali smo jih na Jeruzalem, kjer smo preživeli prekrasen popoldan in se sprehodili do Svetinj, v lončarski delavnici so se dijaki lahko preizkusili, kako spretni so z lončarskim vretenom. Petkov pouk na šoli je bil jezikovno obarvan, saj so se naši gostje učili osnov slovenščine, skozi katere so jih popeljali dijaki 3. a s profesorico Ireno Štuhec. Dan v šoli so zaključili z urami ruščine, francoščine in španščine.
Izmenjava, ki je svojevrsten preizkus, kako svoje znanje tujega jezika, v tem primeru predvsem nemščine, uporabiti v avtentični situaciji, je znova dokazala, da je medkulturno in medjezikovno sodelovanje ena izmed priljubljenih in učinkovitih oblik učenja tujega jezika.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine