Novice

Konec septembra sta dijakinja 2. a Anja Pušenjak in profesorica Tanja Trajbarič Lopert odpotovali v Köln, kjer sta se udeležili Erasmusovega projekta CULPEER, katerega tema je bila predvsem integracija ljudi z drugačnimi potrebami, z različnimi možnostmi, iz različnih socialnih, družbenih, kulturnih okolij v nove sredine, v katerih se znajdejo, najsi bo to nova država zaradi migracije, nova šola, nova soseska ... Projekta so se udeležili udeleženci iz Grčije, Bolgarije, Italije, Nemčije in Slovenije.
Iz Slovenije so v Köln odpotovale štiri udeleženke, poleg omenjenih sta bili izbrani še profesorica iz OŠ Kašelj in učenka devetega razreda te šole. Učitelji so se udeležili delavnic, ki so bile tematsko zasnovane o globalnih problemih današnjega sveta od migracijske in begunske krize, do klimatskih sprememb, revščine in nepravične porazdelitve bogastva kakor tudi priložnosti za enakopravno vključevanje v družbo. Dijaki so iste teme obravnavali skozi lastno ustvarjanje na področju kulture oziroma skozi gledališko in plesno dejavnost. Pri tem jih je vodila in usmerjala mladinska gledališka skupina iz Peruja Arena Esteras, s katero so pripravili performans, ki so ga predstavili vsem udeležencem.
Izkušnje in znanja, ki so jih s projektom pridobili, bi naj širili v lastnih okoljih in na šolah ter s tem prispevali k boljšemu medsebojnemu razumevanju in ustvarjanju pravičnejših in enakopravnejših možnosti za vse. Izkušnje so bile neprecenljive, navezali so tudi nove stike in stkali prijateljstva, nekaj časa so namenili tudi spoznavanju kölnskih znamenitosti.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije